Šef ulcinjskog parlamenta: Hvala odbornicima što ne dolaze

„Još jednom pozivam Đeku da nakon neuspjelog i nezakonitog pokušaja sazivanja sjednice konačno podnese ostavku i oslobodi instititucije lokalne samouprave koje su postale rob njegove želje da vječno bude predsjednik,“ ustvrdio je Hadžibeti
88 pregleda 7 komentar(a)
Fuad Hadžibet, Foto: Opstinaulcinj.com
Fuad Hadžibet, Foto: Opstinaulcinj.com
Ažurirano: 23.02.2016. 15:34h

Šef ulcinjskog parlamenta i visoki funkcioner Force Fuad Hadžibeti pozvao je aktuelnog predsjednika Opštine Fatmira Đeku da podnese ostavku nakon još jednog neuspjelog pokušaja da Skupština vanredno usvoji njjegove predloge odluka.

U skupštinskoj sali, kao ni prošli put, danas nije bilo kvoruma, pa će predlozi odluka o porezu na nepokretnosti, privremenim objektima za ovu godinu i dokompletiranju nekoliko urbanističkih parcela vjerovatno čekati neku novu parlamentarnu većinu.

„Još jednom pozivam Đeku da nakon neuspjelog i nezakonitog pokušaja sazivanja sjednice konačno podnese ostavku i oslobodi instititucije lokalne samouprave koje su postale rob njegove želje da vječno bude predsjednik. Valjda mu je jasno da za tu funkciju više nema podršku lokalnog parlamenta i nijednog političkog subjekta,“ ustvrdio je Hadžibeti na današnjoj konferenciji za novinare.

Hadžibeti se zahvalio svim odbornicima koji se nijesu odazvali pozivu da prisustvuju sjednici.

„Tako nijesu nasjeli na njegove manipulacije, poštujući saradnju i povjerenje koje smo uspostavili među sobom u posljednje dvije godine, bez razlike bila pozicija ili opozicija,“ kazao je Hadžibeti, navodeći da je Đeki uporno ukazivao na nezakonitost njegovog postupanja. On je izrazio očekivanje da će istu sudbinu doživjeti i sjednica zakazana na inicijativu Đeke za petak, na kojoj bi odbornici trebalo da razmatraju predlog budžeta za ovu godinu.

Bonus video: