Prinč Čarls i Kamila stižu u Crnu Goru 18. marta

"Dolazak Njihovog Kraljevskog Visočanstva u Crnu Goru dio je posjete prinčevskog para Balkanu. Princ od Velsa i Vojvotkinja od Kornvola posjetiće i Hrvatsku, Srbiju i Kosovo. Ovo je druga posjeta princa od Velsa Crnoj Gori. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo posjetilo je Crnu Goru 1978. godine. Vojvotkinja od Kornvola prvi put će posjetiti Crnu Goru"
136 pregleda 16 komentar(a)
Princ Čarls i Kamila, Foto: Twitter
Princ Čarls i Kamila, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.02.2016. 14:37h

Britanski princ Čarl i vojvotkinja od Kornvola Kamila, doputovaće u Crnu Goru 18. marta.

Posjetu će, kako je saopšteno iz ambasade Velike Britanije, početi na Cetinju susretom sa predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem.

"Njihova Kraljevska Visočanstva prisustvovaće, u Prijestonici, događaju koji ima za cilj da promoviše crnogorsku tradicionalnu muziku, umjetnost, kulturu i hranu. Princ od Velsa posjetiće Vladin dom na Cetinju, gdje će se upoznati sa lokalnim ikonopiscima i pogledati Ikonu Filermosu. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo sastaće se, u Podgorici, sa predsjednikom parlamenta i predsjednikom Vlade. Njeno Kraljevsko Visočanstvo susrešće se sa prestavnicima UNICEFa u Crnoj Gori i upoznati se sa njihovim radom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se princ od Velsa sastati sa predstavnicima crnogorske i britanske carine, te predstavnicima crnogorskog ministartsva unutrašnjih poslova kako bi se bliže upoznao sa zajedničkim aktivnostima dvije zemlje.

"Dolazak Njihovog Kraljevskog Visočanstva u Crnu Goru dio je posjete prinčevskog para Balkanu. Princ od Velsa i Vojvotkinja od Kornvola posjetiće i Hrvatsku, Srbiju i Kosovo. Ovo je druga posjeta princa od Velsa Crnoj Gori. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo posjetilo je Crnu Goru 1978. godine. Vojvotkinja od Kornvola prvi put će posjetiti Crnu Goru", nzaključuje se u saopštenju.

Bonus video: