Đukanović: Zatvorićemo granice za migrante

"Crna Gora će morati da zatvori svoje granice, ukoliko Makedonija zatvori granicu sa Grčkom, a granične restrikcije uvedu sjeverne države kao što su Mađarska i Austija"
6 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.02.2016. 09:19h

Crna Gora će morati da zatvori svoje granice za migrante ukoliko to učine članice Evropske unije (EU), kazao je premijer Milo Đukanović. Premijer je, kako prenosi agencija Rojters, rekao da Crna Gora ne želi da bude preplavljena izbjeglicama.

"Ukoliko evropske države, koje se bave rješavanjem migrantske krize, odluče da zatvore svoje granice, šta preostaje državi kao što je Crna Gora. Naravno, Crna Gora će morati da zatvori svoje granice, ukoliko Makedonija zatvori granicu sa Grčkom, a granične restrikcije uvedu sjeverne države kao što su Mađarska i Austija", kazao je Đukanović tokom Investicionog samita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu.

Austrijski šef diplomatije Sebasijan Kurc je nedavno kazao da bi Crna Gora mogla biti dio tranzicione rute za migrante ukoliko Austrija zatvori granice. Ministri pravde članica EU trebalo bi na samitu 17. marta da razgovaraju o odgovoru na migranstsku krizu.

Đukanović je u Londonu razgovarao sa pomoćnikom američkog državnog sekretara Hojt Brajan Jiom koji je ocijenio da je Crna Gora ostvarila snažan napredak u oblasti vladavine prava, te da će to olakšati članicama NATO-a da donesu odluku o ratifikaciji pozivnice.

Bonus video: