Milošević: Opozicija razjedinjenija nego prije bojkota

"Ukoliko uzmemo za reper poslednje lokalne izbore, opozicione stranke koje su pogazile riječ i prekinule bojkot parlamenta, doživjele su krah na poslednjim lokalnim izborima"
1087 pregleda 16 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: Zoran Đurić
Rade Milošević, Foto: Zoran Đurić

Crnogorska opozicija danas je razjedinjenija nego prije bojkota parlamenta, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) URA i poručili da je vrijeme da neke partije postanu dio istorije, jer njihovo djelovanje ne doprinosi smjeni vlasti.

Član Glavnog odbora GP URA, Rade Milošević, govorio je o efektima bojkota parlamenta nakon više od dvije godine. On je rekao da opozicija profitira od bojkota i da za to postoje mjerljivi pokazatelji.

"Ukoliko uzmemo za reper poslednje lokalne izbore, opozicione stranke koje su pogazile riječ i prekinule bojkot parlamenta, doživjele su krah na poslednjim lokalnim izborima", kazao je Milošević agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, primjer za to je Socijaldemokratska partija (SDP) i njihova koalicija koja nije uspjela u Podgorici da pređe cenzus, a pored njih i krah Demokratskog fronta (DF) koji je doživio ozbiljan pad podrške birača.

"Sa druge strane Koalicija za 21. vijek, koju čine Demokrate i URA, jedine opozicione partije koje su istrajale u bojkotu su dobili najveću podršku građana na lokalnim izborima. Iz tog primjera možemo zaključiti da oni koji su prekinuli bojkot su veliki gubitnici", smatra Milošević.

On je naveo da su bojkotom dobili povjerenje građana jer, kako je kazao, nijesu pogazili riječ.

"Sve ostale partije osim URA-e i Demokrata su prekinule bojkot, međutim birači su nagradili nas, a kaznili njih. Bojkotom smo dobili i pažnju partnera iz EU što se ogledalo kroz podršku komesara Hana i našoj platformi koja ima za cilj sveobihvatnu reformu izbornog zakonodavstva«, kazao je Milošević.

Međutim, on smatra da bojkot ima danak.

"Na primjer, naši poslanici nemaju dovoljno medijskog prostora za iznošenje stavova kao što to imaju poslanici koji su dio parlamenta", rekao je Milošević.

Upitan da li je opozicija danas razjedinjenija nego prije bojkota, Milošević je odgovorio potvrdno.

"Nažalost, opozicija je razjedinjena. Prema mom mišljenju vrijeme je da neke partije postanu dio istorije, jer njihovo djelovanje ne doprinosi smjeni vlasti", ocijenio je Milošević.

Prema njegovim riječima, veliki je problem što je danas teško sa sigurnošću reći da su neke partije zaista opozicione.

"Podsjetiću da su pojedini politički subjekti bili dio vlasti 17 godina i da nijesu svojom voljom napustili vlast, dok drugi konstantno svojim izjavama i djelovanjima, svjesno ili nesvjesno pomažu vlast", rekao je Milošević.

On je podsjetio da »neki žele da vrate srpsko more«.

"Situacija je komplikovana i vrijeme je da se opozicija pročisti", smatra Milošević.

Bonus video: