Hojt Brajan Ji u martu stiže u Crnu Goru

"Hojt Brajan Ji izrazio uvjerenje da će Crna Gora za kompanije iz SAD i EU postajati sve bezbjednije mjesto za njihove investicije"
7 komentar(a)
Milo Đukanović, Hojt Brajan Ji, Foto: Gov.me
Milo Đukanović, Hojt Brajan Ji, Foto: Gov.me
Ažurirano: 22.02.2016. 17:19h

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji u martu će posjetiti Crnu Goru, saopšteno je iz Vlade.

Ji se na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu sastao sa premijerom Milom Đukanovićem

"Hojt Brajan Ji je čestitao Đukanoviću pozivnicu za članstvo u NATO-u, početak pregovora o pristupanju, kao i nedavno izglasavanje povjerenja Vladi u Skupštini Crne Gore. On je rekao da je naša zemlja ostvarila snažan napredak u oblasti vladavine prava i u ispunjavanju drugih obaveza, i da će proces u tom smjeru olakšati partnerima da donesu odluku o ratifikaciji. Hojt Brajan Ji se interesovao o daljim planovima i prioritetima kako bi Vašington mogao da nastavi da pruža pomoć Crnoj Gori u narednim mjesecima i godinama", navodi se u saopštenju Vlade.

Đukanović je, kako se dodaje, upoznao Jia sa situacijom u Crnoj Gori i izrazio optimizam da će njen razvoj ići u pravcu jačanja stabilnosti, što će voditi daljem napretku na putu integracija.

"Posebno je bilo riječi o jačanju bilateralnih veza. Hojt Brajan Ji izrazio uvjerenje da će Crna Gora za kompanije iz SAD i EU postajati sve bezbjednije mjesto za njihove investicije", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Bonus video: