Kolašin: Milošević može da volontira ako vrati pare

Potpredsjednik Đuro Milošević je rješenje Upravne inspekcije nazvao “političkim pritiskom na lokalnu upravu”
65 pregleda 3 komentar(a)
Đuro Milošević (novina)
Đuro Milošević (novina)
Ažurirano: 20.02.2016. 20:31h

Upravna inspekcija zabranila je rad i potpredsjedniku Opštine Kolašin Đuru Miloševiću.

U nalazu inspekcije navodi se sa je Miloševiću sporazumno prestao radni odnos u službi Skupštine opštine 2013. godine, uz isplatu otpremnine od 14.942 eura. Odlukom predsjednika SO početkom decembra naredne godine, Milošević je postavljen za potpredsjednika Opštine.

“Članom 166 Zakona o državnim službenicima i namještenicima je propisano da lice kome prestane radni odnos na osnovu pisanog sporazuma, a ostvari pravo na otpremninu, u skladu sa propisom Vlade ili organa samouprave, ne može zasnovati radni odnos u državnom organu ili pravnom licu u periodu od pet godina od dana isplate otpremnine”, piše u obrazloženju.

Inspekcija je ocijenila da Milošević može volonterski da obavlja dosadašnju funkciju, ali da bi u tom slučaju morao da vrati otpremninu ili zarade koje je tokom minulih mjeseci dobijao.

Milošević je rješenje nazvao “političkim pritiskom na lokalnu upravu”.

On je istakao da je na tu funkciju došao izbornom voljom građana.

“Bio sam nosilac izborne liste Socijalističke narodne partije... Ta lista je osvojila sedam odborničkih mandata. Ja sam na političkoj funkciji, voljom građana, na koju ne može uticati Upravna inspekcija.

Rješenje smatram tragikomičnim”, rekao je Milošević za “Vijesti”.

Upravna inspekcija je konstatovala i da Milija Rovčanin ne ispunjava uslove za radno mjesto samostalnog savjetnika za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Slično je ustanovljeno i za Željka Miloševića, jednog od opštinskih službenika.

Inspekcija je nedavno zabranila rad v.d. sekretarke za opštu upravu Mireli Đukić i v.d. načelnika Komunalne policije i Službe zaštite i spasavanja, Zoranu Kujoviću i Miošu Vlahoviću.

Bonus video: