Demokrate: Đukanović lično na čelu tima za eutanaziju povjerenja u izborni proces

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić je saopštio da bi u iole demokratskoj zemlji Đukanović morao podnijeti ostavku samo zbog slučaja "Limenka"
10 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Herceg Novi, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Herceg Novi, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 20.02.2016. 11:47h

Koliko je povjerenje koje nam građanke i građani Herceg Novog poklanjaju, na šta smo ponosni i što nas ohrabruje da nastavimo istim putem, jer predstavlja potvrdu da sve što radimo ima smisla, najbolje svjedoči broj novih članova, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić za samo četiri dana kampanje u Herceg Novom uručio preko 300 novih članskih karata.

"Zbog tolikih simpatija izraženih kroz pristupanje partiji, a skromnih prostornih uslova u kojima funkcionišu Demokrate u Novom, pored velikog broja bilaterlnih susreta, organizovano je i nekoliko sastanaka koji su bili su prilika da se novi članovi, ali i simpatizeri Demokrata iz Novog lično upoznaju i porazgovaraju sa Bečićem, generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem i koordinatorom Inicijativnog odbora Demokrata Herceg Novi, Stevanom Katićem, koji su im "osvijetlili" trenutnu političku situaciju u državi, ali i složene političke prilike na lokalnom nivou", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije dodaju da je Bečić na sastancima "pocrtao" činjenicu da su Demokrate jedini politički subjekt koji se u pisanoj formi, još prije osam mjeseci, obavezali da neće ulaziti u bilo kakve aranžmane sa DPS-om.

"Bečić je istakao da je to najpošteniji odnos prema građanima koji pružaju povjerenje Programu "Pobjede, a ne podjele". Bečić je podsjetio okupljene građane na ranije iznijet stav da se Đukanoviću ne može vjerovati, te da su Demokrate prvi i za dugo jedini politički subjekt koji je još prije četiri mjeseca izašao sa sveobuhvatnim Planom za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora i Lex specialisom kao sastavnim dijelom plana. Međutim, Đukanović je isto tada odbio i upravo zbog toga što je veliki trud uložen u ove dokumente trebalo da rezultira stvaranjem uslova za poštene i demokratske izbore", piše u saopštenju Demokrata.

Demokrate ističu da su još ranije jasno saopštili da neće ulaziti u "fingiranje i šminkanje" uslova za izbore.

"Naročito ne kada je na čelu tima za eutanaziju povjerenja u izborni proces Milo Đukanović lično. Bečić je saopštio da bi u iole demokratskoj zemlji Đukanović morao podnijeti ostavku samo zbog slučaja "Limenka", imajući u vidu da je suštinski častio brata više od 10 miliona eura sredstava građana Crne Gore, a u istom tom periodu omogućio da se za 10 miliona eura pod tajanstvenim okolnostima proda Institut "Simo Milošević", odnosno bogatstvo na pjeni od mora koje obuhvata 230.000 kvadratnih metara zemljišta, 80.000 kvadratnih metrara bolničkih kapaciteta, Titovu vilu, prirodno lječilište i mnogo toga drugog", ističe se u saopštenju Demokrata.

Najavljuju da će nastaviti kampanju "Pobjede, a ne podjele", te da su riješeni da obiđu svaki dom u Crnoj Gori, jer je kako tvrde to jedini način da se pobijedi DPS i njihovi neformalni centri moći.

Bonus video: