Demokrate: Nema ni parking servisa ni komunalne policije

On je kazao da je Zakon o komunalnoj policiji donešen još prije godinu i da je njegova implementacija bila obavezna za sve od 1. januara ove godine, pa se “zaista postavlja pitanje odgovornosti prvog čovjeka opštine oko ovako velikog propusta u organizaciji rada i funkcionisanju uprave
3 komentar(a)
Vladimir Arsić, Foto: Demokrate
Vladimir Arsić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 19.02.2016. 14:53h

Demokratska CG kritikovala je lokalnu DPS-SDP vlast u Tivtu zbog dugogodišnjeg neriješavanja problema parkiranja u tom gradu, a što je ovih dana kulminiralo pravim haosom na ulicama na kojima nema ni inspektora iz nedavno rasformiranje Komunalne inspekcije, ali ni novih komunalnih policajaca koje je Opština po zakonu, morala imati od 1.januara. Predsjednik OO Demokrata Tivat Vladimir Arsić kazao je da Tivćani bukvalno nemaju kome da se obrate u vezi tog i drugih komunalnih problema.

„Koliko dugo DPS-SDP uprava kaska u sprovođenju zakona, pokazuje još uvijek neformiran Sekretarijat za komunalnu policiju. Umjesto da taj, za običnog građanina Tivta, najvažniji organ u lokalnoj upravi već uveliko živi od početka godine, kao što je to primjer u drugim gradovima u okruženju, tivatska vlast nikako da napravi radnu raspodjelu i postavi novog načelnika. U DPS-u hoće svog čovjeka na tom mjestu, ali neće i svi u DPS-u istu osobu. Tako da danas Tivat ima raspoređeno-neraspoređene kadrove na “visećim” pozicijama. Rivali iz SDP čekaju i ćute. Vjerovatno će tri komunalna policajca doći iz njihovih redova. To koalicionim sporazumom lokalne vlasti u ranijem periodu nije bilo predviđeno, i eto problema svima nama ostalima. Sramno, ali istinito.” – istakao je Arsić.

On je kazao da je Zakon o komunalnoj policiji donešen još prije godinu i da je njegova implementacija bila obavezna za sve od 1. januara ove godine, pa se “zaista postavlja pitanje odgovornosti prvog čovjeka opštine oko ovako velikog propusta u organizaciji rada i funkcionisanju uprave.”

“Doduše, nije gradonačelniku Ivanu Novoselu lako, ni njemu ni Glavnom administratoru. Nijesu imali kad da se bave ovim važnim pitanjima zbog aktuelnih političkih momenata oko “Regent “hotela, Turkove poljane i Trga Magnolija, poskupljenja vode, namještenih konkursa po preduzećima i školskim ustanovama, oko famoznog Parking servisa, potpisivanja raznoraznih anexa ugovora, namještenih tendera, sumnjivih komisijskih angažovanja, protivzakonito izdatih, ne samo građevinskih, nego i upotrebnih dozvola, i ko zna čega još.”- istakao je Arsić.

Bonus video: