Laban: Mladi da se uključe u borbu za referendum za NATO

"Ne smijemo se predati, ne smijemo dozvoliti da nam gospoda iz Vlade i premijer na čelu nje odluči o sudbini, uništi našu zemlju i uvede nas u beskorisni rat, zbog ličnih interesa i interesa pojedinih NATO zemalja",
90 pregleda 15 komentar(a)
Nemanja Laban, Foto: Pokret za neutralnost
Nemanja Laban, Foto: Pokret za neutralnost
Ažurirano: 18.02.2016. 11:17h

Asocijacija studenata i omladine Pokreta za neutralnost traži od Vlade da raspiše referendum o pitanju NATO-a.

"Gospodo iz Vlade, ne igrajte se sa sudbinom naroda Crne Gore, a pogotovo ne sa omladinom koja treba da naslijedi ovu zemlju. Sva obećanja vlasti o prosperitetu naše zemlje, vladavini prava, slobodi govora, vojne bezbjednosti, kao i novim radnim mjestima padaju u vodu, jer svim građanima Crne Gore je jasno da ovaj režim godinama nudi trulu politiku za ovo društvo. Niko od nas nije lud da povjeruje u bolje sjutra u slučaju da uđemo u NATO, ali zato i svako normalan zna da ulaskom u NATO Crna Gora ulazi u pakao, rat i nemir, koji se širi cijelim svijetom, zahvaljujući istom tom NATO -u", saopštio je predsjednik Asocijacije studenata i omladine PzN Nemanja Laban.

Kako je dodao Crna Gora ima važnije zadatke da rješava - bolji obrazovni sistem, kvalitetnije zdravstvene usluge, nova radna mjesta, zdravija industija i ekonomski sistem.

"Trošenje novca na skupe, beskorisne kampanje za NATO su čisto razbacivanje. Mnogo je bolje da su taj novac uložili u prave stvari, za otvaranje novih radnih mjesta, za osjetno povećanje zarada i penzija. Zato treba ovaj problem u državi i našem društvu shvatiti ozbiljno i tako se odnijeti prema njemu. Svi građani ove zemlje treba da se probude i uključe, jer se radi o sudbini naše zemlje. Nijesmo mi ništa izgubili, a ni vlast nije ništa dobila, tako da upravo sada započinje prava borba za slobodu i za referendum o NATO–u. Ne smijemo se predati, ne smijemo dozvoliti da nam gospoda iz Vlade i premijer na čelu nje odluči o sudbini, uništi našu zemlju i uvede nas u beskorisni rat, zbog ličnih interesa i interesa pojedinih NATO zemalja", naveo je Laban.

Asocijacija studenata i omladine PzN će se, kako je dodao, zalagati i boriti za referendum o pitanju NATO-a.

"Omladina Crne Gore ne želi u rat i ne želi da joj drugi odlučuje o sudbini države i naroda. Mi želimo neutralnu Crnu Goru, sa zdravom industrijom, poljoprivredom, zdravstvom, ekonomijom. Jednostavno želimo mir, priliku za posao i dokazivanje, želimo pravdu i jaku Crnu Goru. Gospodo iz Vlade, očigledno je da ne vodimo istu politiku i da ne mislimo isto po raznim pitanjima na temu o budućnosti ove zemlje, ali smatram da vi nijeste dovoljno ozbiljni i odvažni da odlučujete o putu naše države, zato prepustite da odluče građani Crne Gore, da oni pokažu i iskažu svoje mišljenje o daljem putu Crne Gore", zaključio je Laban.

Bonus video: