Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Republike Kosovo

"Kosovo je tokom osam godina od sticanja nezavisnosti uložilo velike reformske napore, što je potvrđeno i potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU", istakao je Đukanović
92 pregleda 148 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.02.2016. 16:08h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Isi Mustafi.

"Kosovo je tokom osam godina od sticanja nezavisnosti uložilo velike reformske napore, što je potvrđeno i potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Siguran sam da će vaša zemlja na tom putu, uz punu posvećenost regionalnoj saradnji, nastaviti da bude konstruktivan partner i pouzdan susjed", istakao je premijer Milo Đukanović.

"U tim naporima svakako možete računati na podršku i pomoć Crne Gore, posebno kada su u pitanju naša iskustva u pregovaračkom procesu sa EU, i ispunjavanju obaveza za punopravno članstvo u NATO. Naš zajednički interes je da stvaramo dodatne uslove za jačanje ekonomske i ukupne saradnje naših prijateljskih zemalja", navedeno je u čestitki Đukanovića.

On je uputio poziv predsjedniku Vlade Kosova Isi Mustafi da tokom ove godine, u kojoj obilježavamo desetogodišnjicu od obnove nezavisnosti, posjeti Crnu Goru.

Čestitao Dan nezavisnosti Litvanije

Đukanović uputio je, povodom Dana nezavisnosti Litvanije, u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Algirdasu Butkevičiusu.

"Koristim priliku da Vam uputim zahvalnost za podršku evropskim i evroatlantskim aspiracijama Crne Gore. Poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO rezultat je naše krajnje posvećenosti reformama, ali i podrške i pomoći naših partnera i prijatelja, kao što je Litvanija", istakao je Đukanović.

On je ocijenio i da su bilateralni odnosi između Crne Gore i Litvanije posljednjih godina značajno unaprijeđeni, uz zainteresovanost da na tom kursu jačamo ekonomsku saradnju i svestrane veze između naše dvije zemlje, u obostranom interesu.

U cilju jačanja političkog dijaloga, Đukanović je pozvao premijera Butkevičiusa da tokom ove godine posjeti Crnu Goru.

"Za nas je 2016. važna i zbog toga što slavimo prvu deceniju obnove nezavisnosti. Za naše odnose dodatno, zbog desetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Litvanije", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Bonus video: