Dobro je što Vlada nudi ministarstva

“Vjerujem da nuđenje mjesta opozicionim predstavnicima u pet ministarstava i mjesto potpredsjednika vlade, pokazuje zapravo jaku volju Vlade da sarađuje sa opozicijom i ispita njihove sumnje“, kazao je Tanok
50 pregleda 2 komentar(a)
Čarls Tanok
Čarls Tanok
Ažurirano: 17.02.2016. 07:09h

Ponuda opozicionim predstavnicima pokazatelj je jake volje Vlade za saradnju sa opozicijom, ocijenio je izvjestilac EP za Crnu Goru Čarls Tanok. On je tokom rasprave o izvještaju za Crnu Goru na Odboru za spoljne poslove EP kazao da pregovori o novoj vladi izbornog povjerenja trenutno najvažniji događaj u državi.

“Vjerujem da nuđenje mjesta opozicionim predstavnicima u pet ministarstava i mjesto potpredsjednika vlade, pokazuje zapravo jaku volju Vlade da sarađuje sa opozicijom i ispita njihove sumnje“, kazao je on.

Šef jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK Dirk Lange kazao da se u parlamentu vode intenzivni pregovori, podsjećajući da opozicija nudi kontrapredloge. “Oni žele da prošire načela dijeljenja vlasti, odnosno obuhvate i Javni servis i državna preduzeća”, kazao je on, dok je poslanik Nikos Andrulakis kazao da izbori moraju da budu održani, a da njihovi rezultati moraju biti tačni i neupitni.

Bonus video: