CDU o izborima u Tivtu: Sučeljavanje politike i politikantsva

“Tivat i Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji ih poštuju i vole", kažu u CDU
3 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 16.02.2016. 13:04h

CDU je pozdravila odluku predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da lokalne izbore u Tivtu raspiše za 17. april.

“CDU spremno dočekuje ove izbore, naredna da nastupi samostalno, ali i zainteresovana za saradnju sa partijama, udruženjima i pojedincima sa kojima dijelimo stanovišta o građanskim i demokratskim principima i vrijednostima. Saglasni smo sa onima koji očekuju demokratsku izbornu utrku i inzistiraju na potrebi primjene svih pravila, uključujući sistem elektronske registracije birača”, saopštila je CDU dodajući da je to “važna i neophodna, ali ipak više tehnička strana cijelog procesa.”

“Ono na što svi moramo obratiti pažnju, a prije i više od drugih sami građani Tivta, jesu politički koncepti i prijedlozi sa kojima će učesnici izbora izaći pred birače. CDU je sigurna da je prošlo vrijeme opšte političke agresije i kritizerstva. Crna Gora je umorna od prozivki i personalnih napada. Ono što je potrebno su objektivnost, staloženost i nuđenje djelotvornih i konkretnih rješenja.

Potrebni su nam i ljudi koji će iznijeti i ostvariti realistične izborne programe. Parole i demagogija nijesu rješenje, ni za Tivat, ni za našu Crnu Goru”, tvrde u stranci Miodraga Vlahovića uz napomenu da će izvboran utakmica u Tivtu “biti sučeljavanje ozbiljne politike, s jedne, i politikantske retorike, s druge strane”, te da će žitelji tog grada u takvim okolnostima, znati da pravilno odaberu.

“Tivat i Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji ih poštuju i vole. To je potreba našeg vremena, ali i zalog mirne i stabilne budućnosti svih u našem Tivtu i u našoj Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju CDU.

Bonus video: