DNP i DSS potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji: Prva aktivnsot anti-NATO tribina

tom cilju prva zajednička aktivnos potpisnica memoranduma biće organizacija anti-NATO tribine u Tivtu“, najavio je Knežević
88 pregleda 24 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.02.2016. 16:55h

Predsjednici Demokratske narodne partije (DNP) i Demokratske srpske stranke (DSS), Milan Knežević i Dragica Perović danas su u Podgorici potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji.

Knežević je rekao da je zadovoljan što su partije prepoznale potencijale međusobnog savezništva i zbližavanja uvažavanjem programskih načela i političkih opredjeljenja koja dijele i za čije se sprovođenje zalažu.

Prema njegovim riječima, potpisnice će u političkim aktivnostima dati puni doprinos jačanju, promociji i razvoju međupartiskih odnosa.

"Prioritet u zajedničkom delovanju biće očuvanje i status srpskog kao službenog jezika, zaštita vjerskih sloboda i položaja Mitropolije crnogorsko-primorske kao ključnog faktora izgradnje i očuvanja kulture i duhovnosti Crne Gore, kao i promociji ideje vojne neutralnosti države“, kazao je Knežević.

On je rekao da je potpisivanje Memoranduma najbolja potvrda opravdanosti i neophodnosti ujedinjavanja svih političkih subjekata i društvenih snaga koje se protive ulasku Crne Gore u NATO u široku anti-NATO koaliciju.

To je, kako smatra Knežević, najbolji model borbe za obezbeđivanje statusa vojne neutralnosti Crne Gore.

„U tom cilju prva zajednička aktivnos potpisnica memoranduma biće organizacija anti-NATO tribine u Tivtu“, najavio je Knežević.

Perović je istakla da je danas početak uspješne i dugotrajne saradnje.

Ona je dodala da je ovo i jasna poruka da je međusobna saradnja, za razliku od podjela, najbolji model kojim treba da se rukovode politički subjekti koji teže ispunjenju istih političkih ciljeva.

Perović je dala punu podršku dosadašnjim aktivnostima DNP-a u cilju promocije vojne netralnosti Crne Gore i očuvanja tradicionalno dobrih odnosa sa Ruskom Federacijom, kao i ideji udruživanja svih političkih subjekata koji se protive učlanjenju Crne Gore NATO-u u jednu široku anti-NATO koaliciju.

„Ističući da Crna Gora treba da bude zapad na istoku i istok na zapadu, predsjednica DSS je izrazila uvjerenje da će buduća saradnja biti na opštu dobrobit kako partija potpisnica, tako i građana Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: