Sastanak Lukšića i Ikonena: Zapaženi rezultati Crne Gore na putu ka EU

Lukšić je ocijenio da dvije države karakterišu odlični bilateralni odnosi koji se u narednom periodu mogu dodatno osnažiti, kroz unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2016. 12:11h

Crna Gora je ostvarila zapažene rezultate u ispunjavanju obaveza na putu ka članstvu u Evropskoj uniji (EU), ocijenio je novoimenovani ambasador, Finske Perti Ikonen u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Lukšić je danas primio Ikonena i čestitao mu stupanje na dužnost.

Lukšić je ocijenio da dvije države karakterišu odlični bilateralni odnosi koji se u narednom periodu mogu dodatno osnažiti, kroz unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije.

„On je upoznao sagovornika sa aktuelnim momentom u integracionim procesima Crne Gore i podsjetio da upravo proces evropske integracije predstavlja optimalan okvir za unaprjeđenje ukupnih međudržavnih odnosa“, kaže se u saopštenju.

Ikonen je čestitao Crnoj Gori na postignutim rezultatima u oblasti evropske integracije.

„On je ocijenio da je Crna Gora ostvarila zapažene rezultate u ispunjavanju obaveza na putu ka članstvu u EU i izrazio zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i Finske kroz TAIEX program“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o modalitetima buduće saradnje, aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o temama iz oblasti bilateralnih i multilateralnih odnosa.

Bonus video: