Vuksanović: Čudi zabrinutost DPS-a za radnike kojima su ostali dužni zarade

Predsjednica kolašinske Opštine kaže da će “sve nepravilnosti, utvrđene povodom imenovanja tri starješine organa, biti ispravljene u najkraćem roku”
21 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.02.2016. 18:38h

To što je iz kolašinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) objavljeno još jedno saopštenje ispod kojeg niko nije htio da se potpiše znači i nešto pozitivno - mnogi u DPS-u se "mogu zacrvenjeti".

To je, reagujući na saopštenje OO DPS, kazala predsjednica Opštine Željka Vuksanović, dodajući da su i ovog puta iz te stranke iznijeli neistine.

“Uvažena poslanice Marta Šćepanović, ubuduće ćemo na nepotpisana saopštenja odgovarati Vama, jer to što ne smijete da potpišete ono što pišete nije razlog da i dalje tolerišemo da nas prozivate lično u nepotpisanim saopštenjima. Neprimjereno je da se više krijete iza biranog društva kritičara kolašinske vlasti, koje predvode Vuksan Popović i Dragoljub Bukilić. Ipak, vi ste poslanica - napisala je predsjednica Opštine.

Prema njenim riječima, “ružno je da DPS govori o kreditu, koje je aktuelna kolašinska vlast podigla da bi vraćala dugove koje je ostavila ta stranka. Vuksanović je napisala da čudi zabrinutost DPS za iste one radnike, kojima pet godina nijesu uplaćivali doprinose i kojima su ostali dužni zarade.

“Lobirali ste da se ne ralizuje kredit i ne isplate zarade radnicima, na kraju ste i glasali protiv toga, samo da bi Kolašin prikazali u lošem svijetlu, jer Vaša partija nije na vlasti. Pokazujete da vam je DPS važniji od Kolašina i spremni ste da naudite svom gradu da bi pokazali da se ne može bez vaše partije. Jasno je da je Vaše saopštenje odgovor tužiocu za organizovani kriminal, koji je u jučerašnjoj izjavi upoznao javnost da ispituje zakonitost vašeg rada u Kolašinu” poručila je Vuksanović poslanici Šćepanović.

Predsjednica kolašinske Opštine kaže da će “sve nepravilnosti, utvrđene povodom imenovanja tri starješine organa, biti ispravljene u najkraćem roku”. Vuksanović napominje da su u aktuelnoj kolašinskoj izvršnoj vlasti već shvatili da im neće biti tolrisano ni 1 posto od onoga što je tolerisano partiji, kojoj pripada poslanica Šćepanović.

“Do sledećeg nepotpisanog saopštenja ću se uzdržati od komentarisanja zakonitosti pojedinih Vaših aktivnosti i plaćanja dok ste vršili vlast u opštini Kolašin”, zaključuje Vuksanović.

Bonus video: