Pozitivna Ulcinj: Sporna odluka Ustavnog suda o zemljištu Solane

Moramo svi biti svjesni činjenice da je zemljište Solane značajan ekološki, turistički i privredni potencijal. Iz tog razloga OO Pozitivne Ulcinj će kroz Klub poslanika u Skupštini Crne Gore i dalje insistirati na tome da zemljište Solane ostane zaštićena zona, Crne Gore", rekli su iz Pozitivne Ulcinj
57 pregleda 14 komentar(a)
CZIP Solana, Foto: CZIP
CZIP Solana, Foto: CZIP
Ažurirano: 14.02.2016. 09:36h

Odluku Ustavnog Suda kojom je poništena odluka Skupštine kojom je zemljište Solane proglašeno zaštićenim područjem je sporna i trebalo bi je dodatno preispitati, smatraju u Opštinskom odboru Pozitivne Crne Gore Ulcinj.

"Još kod izmjena Prostornog plana, organizacije za zaštitu životne sredine i građani Ulcinja upozoravali su da nije dobro rješenje da se područje oko Solane pretvara u građevinsko zemljište, iz razloga što je takva odluka pogubna ne samo za životnu sredinu i solila koja imaju višestruka svojstva , već i za ekonomski razvoj i radnike koji su ostali bez posla", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Podsjećaju da je Solana najznačajnije stanište ptica na cijeloj istočnoj obali Jadrana.

"Samim tim prevazilazi interes Crne Gore, jer je od međunarodnog značaja. Stoga je i sa stanovišta poglavlja 27, jednog od najtežih koje otvara Crna Gora, odluka Ustavnog suda sporna. Moramo svi biti svjesni činjenice da je zemljište Solane značajan ekološki, turistički i privredni potencijal. Iz tog razloga OO Pozitivne Ulcinj će kroz Klub poslanika u Skupštini Crne Gore i dalje insistirati na tome da zemljište Solane ostane zaštićena zona, uposle radnici i nastavi proizvodnja u fabrici koja je od vitalnog značaja za privredni razvoj Ulcinja i Crne Gore", rekli su iz Pozitivne Ulcinj.

Bonus video: