Pozitivna zaboravila na šefa specijalnog tima

U Pozitivnoj tvrde da računaju rokove od 1. februara
64 pregleda 87 komentar(a)
Milo Đukanović, Pozitivna, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Pozitivna, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2016. 13:18h

Posljednji dan do kada je trebalo da bude izabran šef specijalnog policijskog tima, po zahtjevima Pozitivne Crne Gore kojim je, između ostalog, uslovljavana njihova podršku vladi, prošao je prije dva dana.

Šta će preduzeti u vezi sa tim pošto taj zahtjev nije ispunjen, Pozitivna nije odgovorila na pitanja "Vijesti". Iz Pozitivne su ranije saopštili radiju Antena M da su počeli da broje dane od 1. februara, odnosno od prve sjednice radne grupe parlamentarnog dijaloga.

Zamjenica predsjednika Pozitivne Azra Jasavić detaljno je upoznata sa problemima oko izbora šefa specijalnog tima jer je na Odobru za politički sistem, pravosuđe i upravu specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da je on rješenje tog problema prepustio premijeru Milu Đukanoviću.

"Nužno je da u roku, ne dužem od 15 dana, bude realizovan proces postavljanja rukovodioca policijskog odjeljenja, uz poštovanje uloge specijalnog tužioca u tom procesu", piše u Planu Pozitivne za prevazilaženje krize koji je bio osnova da poslanici te stranke glasaju za povjerenje Vladi 26. januara.

Potpredsjednik pokreta URA Dritan Abazović tvrdi da je “plan Pozitivne uspio, da se spasi Đukanovićev autoritet i privatni biznisi realizovani pod pokroviteljskom Vlade”.

"Sve ostalo je plod neviđenog političkog amaterizma. Nakon što su građani pokazali gnjev prema Pozitivnoj zbog izdaje opozicionog programa, ona samo može ostati predmet podsmijavanja”, rekao je Abazović “Vijestima”.

On je podsjetio na izjavu glavnog specijalnog tužioca da mu klanovi, odnosno “lica koja treba da budu predmet krivičnog gonjenja”, ne daju da radi posao.

Katnić je objasnio da ga direktor UP Slavko Stojanović opstruira ne dostavljajući mu podatake o predmetima, gde je “krivično djelo možda počinjeno u MUP-u”, kao i miniranjem predloga da šef tima bude Dragan Radonjić, šef Odsjeka za privredni kriminal UP, u koga ima puno povjerenje.

Članica odbora za politički sistem iz SNP-a Danka Marković očekuje da Pozitivna ispoštuje svoje uslove.

"Da li će to pitanje pokrenuti na sjednici 17. februara", pitala je ona.

Bonus video: