Medojević: Sa migrantima možda dođe i Islamska država

"Ova vlast je marionetska i toliko služi tuđim interesima, da je spremna da ugrozi bezbjednosnu situaciju u zemlji. Dok stručnjaci odlaze iz Crne Gore, mi prihvatimo eksperte za terorističke akcije iz Gvantanama"
46 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.02.2016. 10:18h

Ukoliko Crna Gora postane dio tranzicione rute za migrante, to bi moglo da ugrozi stabilnost države zbog mogućeg ulaska terorista, ocijenio je član predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Komentarišući izjavu austrijskog šefa diplomatije Sebastijana Kurca da bi Austrija mogla da zatvori granice za izbjeglice iz Sirije, Iraka i Afganistana, Medojević je rekao da bezbijednosne službe moraju kontrolisati migrante koji budu dolazili u Crnu Goru.

"U razgovorima sa zapadnim strukturama Milo Đukanović je prihvatio da Crna Gora bude zemlja koja će primiti nekoliko hiljada izbjeglica. Ako Hrvatska zatvori granice ti ljudi mogu duže da ostanu u državi, što je bezbijednosni rizik”, kazao je Medojević, navodeći da bi migranti mogli biti preusmjereni u Crnu Goru kako Srbija ne bi postala “kamp za izbjeglice”.

"Ova vlast je marionetska i toliko služi tuđim interesima, da je spremna da ugrozi bezbjednosnu situaciju u zemlji. Dok stručnjaci odlaze iz Crne Gore, mi prihvatimo eksperte za terorističke akcije iz Gvantanama".

Medojević je kazao da bi bilo opasno povezivanje migranata sa radikalnim strukturama u Crnoj Gori, koji su godinama pod nadzorom ANB-a.

"Eventualno povezivanje radikalnih islamista u Crnoj Gori sa teroristima Islamske države među migrantima moglo bi nam napraviti probleme", kazao je on.

Bonus video: