DPS Berane: Otpad na Rujištima pravo lice koalicije "Zdravo Berane"

Iz DPS-a su napomenuli da zahvaljujući „stihijskom“ rješavanju pitanja utvrđivanja lokacije za privremeno odlaganje otpada od strane lokalne vlasti, građani Berana su dovedeni u situaciju da se njihov novac troši na neadekvatan način
51 pregleda 16 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.02.2016. 12:37h

Dešavanja vezana za putni pravac koji povezuje Štitare sa Rujištima, odnsono lokacijom sa koju je aktuelna beranska vlast odredila za novo smetlište, najbolja je slika o sa kolikom se "neozbiljnosti i neodgovornosti" prema građanima odnose čelnici koalicije "Zdravo Berane", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a.

"Upravo se dešava ono o čemu je Demokratska partija socijalista, u kontinuitetu, tokom prethodnog perioda, upozoravala aktuelnu lokalu vlast. Ne mogu se problemi deponovanja otpada ovako rješavati, ne smije se dozvoliti da ovo važno pitanje za jednu sredinu bude dovedeno do nivoa na kojem o njemu odlučuje grupa građana kroz planiranje blokada puteva, bez obzira na osnovanost njihovog reagovanja. Svima koji su prije nekoliko dana na kanalu jedne privatne televizije vidjeli prilog o novom putu u Rujištima, jasno je da je nekadašnja priča o Beranselu i beranselskoj deponiji bila samo politički trik sadašnjih lokalnih moćnika i igra puna zakulisnih podmetanja. Jer, u suprotnom, upravo bi opštinska vrhuška na slučaju deponije u Rujištima pokazala da brine za mještane i za kvalitet njihovog života. Ali, beranska vlast pokazuje nešto sasvim suprotno ovome i u potpunosti prikazuje svoje pravo lice", kazali su u DPS-u.

Iz DPS-a su napomenuli da zahvaljujući „stihijskom“ rješavanju pitanja utvrđivanja lokacije za privremeno odlaganje otpada od strane lokalne vlasti, građani Berana su dovedeni u situaciju da se njihov novac troši na neadekvatan način jer se aktuelno smetlište u Rujištima nalazi u zoni na čiju pristupačnost značajno utiču vremenske prilike, pa samim tim ne može biti u funkciji tokom čitave godine.

"To će, sigurni smo, uticati na utrošak dodatnih novčanih sredstava za odlaganje otpada na deponijama u drugim crnogorskim gradovima. Ta, kao i mnoge druge neplanske i neorganizovane aktivnosti lokalne vlasti, kao i prekomjerno partijsko zapošljavanje dovele su do toga da je Opština Berane, prema zvaničnim podacima Ministarstva finansija, ponovo uvećala svoj dug u odnosu na prethodne periode – i to čak za 2 miliona eura. Zato je došao trenutak da i oni građani koji su vjerovali Koaliciji „Zdravo Berane“, sada potpuno „hladne“ glave, jer je euforija nakon osvajanja lokalne vlasti odavno prošla, u potpunosti sagledaju sve neodgovorne poteze ove političke grupacije koji su više nego očigledni. Došlo je vrijeme da krajnje otvoreno i objektivno pogledaju u ono što se dešava u našem gradu koji iz dana u dan nazaduje i da već prvom prilikom, na narednim parlamentarnim izborima, snažnom podrškom DPS-u, pokažu gdje je budućnost ove - politički i društveno, neozbiljne i neodgovorne koalicije", kazali su u DPS-u.

Bonus video: