Dragica Ponorac ambasador Crne Gore u Kneževini Monako

Pored sastanka sa Princem, ambasador Ponorac se susrela sa novoimenovanim predsjednikom Vlade Kneževine Monako Seržom Telom i ministrom vanjskih poslova Kneževine Monako Žilom Tonelijem
407 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2016. 11:14h

Ambasador Crne Gore u Francuskoj Dragica Ponorac predala je akreditive princu Albertu II od Monaka, čime je stupila na dužnost ambasadora Crne Gore u Kneževini Monako, na nerezidentnoj osnovi, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI).

Tokom razgovora, sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije države izuzetno dobri i iskazali spremnost za njihovim dodatnim intenziviranjem u oblasti ekonomije, turizma, zaštite životne sredine, održivog razvoja i biodiverziteta.

Pored sastanka sa Princem, ambasador Ponorac se susrela sa novoimenovanim predsjednikom Vlade Kneževine Monako Seržom Telom i ministrom vanjskih poslova Kneževine Monako Žilom Tonelijem.

Tokom sastanka, sagovornici su se, takođe, saglasili da su odnosi Crne Gore i Kneževine Monako prijateljski i sadržajni izrazivši posvećenost za nastavak saradnje u brojnim oblastina na bilateralnom i multilateralnom nivou.

Navedenim susretima je prisustvovao i počasni konzul Crne Gore u Kneževini Monako, Entoni Torijani.

Galerija

Bonus video: