APEL PREDSJEDNIKA GA

Raonić: Plasirati javnosti tačne informacije tokom političkog dijaloga

Raonić je ocijenio da je veliki problem to što o najznačajnijem političkom pitanju javnost malo zna
5 komentar(a)
Boris Raonić, Foto: Arhiva Vijesti
Boris Raonić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.02.2016. 14:59h

Pravi politički dijalog jedino može dovesti do rješenja institucionalne krize u Crnoj Gori, poručio je predsjednik Građanske alijanse (GA), Boris Raonić, objašnjavajući da je bitno da se javnosti plasiraju tačne i kvalitetne informacije o toku procesa.

On je kazao da je veliki napredak da po prvi put u istoriji u Crnoj Gori postoji pravi politički dijalog, a još je bolje da dolazi u osjetljivom političkom trenutku, pa je potreba za njim još veća.

“Jasno je da je jedino on može dovesti do rješenja institucionalne krize u kojoj se Crna Gora našla”, rekao je Raonić agenciji MINA.

Raonić je ocijenio da je veliki problem to što o najznačajnijem političkom pitanju javnost malo zna.

“A to malo što se zna je kroz šture izjave nakon sastanka i spinove koji se pokušavaju plasirati, pa se u više navrata već sjutradan demantuju”, naveo je on.

Raonić je poručio da je bitno da se javnosti plasiraju kvalitetne i tačne informacije o toku procesa.

“Ali i da se spriječi lov u mutnom crnogorskih trgovaca uticajem koji su se razmahali ovih dana”, dodao je on.

Raonić je ocijenio da je glasanje dovelo je do velikih tenzija i polarizacija.

“Podatak da je za većinu bilo potrebno osam partija, što je višestruko više od onoga što je bilo na izborima, ukazuje da je jedino rješenje organizovanje fer izbora, a do njih će doći ako svi budu saglasni oko uslova”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je sada pred mogućnošću da napravi veliki demokratski iskorak. ”Pa je veoma bitna odgovornost na dvije ekstremne strane - na onoj koja ima neokrnjenu moć, ali i onoj koja stoji po strani pokušavajući da neuspjeh procesa bude argument za koji glas više”.

Zato je, smatra Raonić, veoma bitna pažnja koju pokazuje međunarodna zajednica.

“Ona izvjesno neće dozvoliti eskalaciju daljih tenzija iako je njihov primarni cilj okončanje dva paralelna integrativna procesa - uslovi koji se sada kreiraju i stvaranje mogućnosti da će na izborima koji će biti pred ulazak u Evropsku uniju, konačno Crna Gora dobiti administraciju koja joj je potrebna”, zaključio je Raonić.

Preporučujemo za Vas