Novi ambasador Slovačke na prijemu kod Lukšića i Krivokapića

Ambasador Hloben je naglasio da svoj mandat počinje u trenutku kada odnosi dvije države bilježe vidan napredak, a saradnja na svim nivoima i u brojnim resorima dobija na kvalitetu i dinamici
580 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2016. 16:13h

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Slovačke Republike u Crnoj Gori Romana Hlobena, saopšteno je iz kabineta Igora Lukšića.

Potpredsjednik Lukšić je poželio dobrodošlicu slovačkom ambasadoru izrazivši nadu da će odlične veze Crne Gore i Slovačke biti dodatno ojačane za vrijeme njegovog mandata. On je zahvalio na posvećnosti Slovačke, kroz političku i ekspertsku pomoć, našim integracionim procesima i ocijenio da će predsjedavanje Slovačke Evropskom unijom biti veoma važno za našu državu, u periodu kada očekujemo otvaranje nekoliko poglavlja.

Ambasador Hloben je naglasio da svoj mandat počinje u trenutku kada odnosi dvije države bilježe vidan napredak, a saradnja na svim nivoima i u brojnim resorima dobija na kvalitetu i dinamici. On je poručio da podrška Slovačke procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore neće izostati ni u narednim fazama ovih procesa, kao ni zalaganja Slovačke kroz format Višegradske četvorke.

Sagovornici su konstatovali da bi dobre bilateralne odnose trebalo u narednom periodu osnažiti intenzivnijom ekonomskom saradnjom, kroz rad međuvladine Mješovite komisije za ekonomsku saradnju, kao i afirmacijom niza zajedničkih projekata u sferi turizma, energetike, infrastrukture.

Holben na sastanku sa Krivokapićem: Zadovoljstvo što sam postao ambasador na desetogodišnjicu nezavisnosti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poželio je dobrodošlicu Romanu Holbenu.

Ambasador Roman Holben je izrazio zadovoljstvo što je postao ambasador u Crnoj Gori u ovoj godini, kada crnogorci proslavljaju desetogodišnjicu obnovljene nezavisnosti.

Krivokapić je istakao da je Republika Slovačka veoma bitan činioc u ostvarivanju istorijskih ciljeva Crne Gore – obnove nezavisnosti i članstva u NATO.

Sagovornici su se usaglasili da je bitan akter u jačanju političke stabilnosti Parlamentarni dijalog koji se odvija u Skupštini Crne Gore, a da je on ujedno i jedan od koraka koji čini napredak Crne Gore na evropskom putu.

Ambasador Roman Hloben ukazao je još jednom na podršku Republike Slovačke u integracionom procesu pristupanja Crne Gore u Evropsku Uniju.

Krivokapić je ukazao na otvorenost Parlamenta Crne Gore za dalju saradnju sa ciljem ojačavanja tradicionalno dobrog odnosa Crne Gore i Slovačke.

Galerija

Bonus video: