Pajković: Više žena u politici garant za manje sukoba

Pajković smatra da žene trebaju da budu odgovorne prema sebi, svojoj djeci i prema svim drugim ženama i majkama
403 pregleda 38 komentar(a)
Mirjana Pajković, Foto: URA
Mirjana Pajković, Foto: URA
Ažurirano: 10.02.2016. 13:15h

Više socijalne osjetljivosti, kontakta sa ljudima, poznavanje ljudske prirode i društvenih prilika, manje svaldjivosti i prepucavanja, u kratko sve ono što se krije u svakoj ženi je upravo ono što nedostaje političkoj sceni Crne Gore, smatra članica Opštinskog odbora URA u Beranama, Mirjana Pajković.

"Neophodno da žene budu vidljivije u politici jer prije svega imaju moć da mijenjaju stvari na bolje, da donose odluke za opšte dobro i da se ravnopravno bore za bilo koju društvenu poziciju. Povećanjem broja žena u politici dolazi jedan novi dah, novi pristup politici jer su žene mnogo pomirljivijeg tona. Bez obzira na ideološke stavove i pripadnost različitim strankama, spremne da se bez problema razmijemo i dogovorimo oko važnih ciljeva i dobrobiti društva", kazala je Pajković.

Ona smatra da žene trebaju da budu odgovorne prema sebi, svojoj djeci i prema svim drugim ženama i majkama.

"Kao Građanski pokret URA, sve političke organizacije treba da daju veću šansu svojim koleginicama kako bi se probudio uspavani i tradicionalno ugušeni takmičarski duh žena koje do sada nijesu imale dovoljno kvalitetnu političku podršku da pokažu "mišiće" u borbi za svoju ravnopravnost i poziciju u društvu koju zaslužuju", kazala je Pajković.

Bonus video: