Tivatska akcija: Već je na djelu scenario iz “Snimka”

TA tvrdi da je gradonačelnik Ivan Novosel (DPS) “na vrijeme novom sistematizacijom omogućio talas predizbornog zapošljavanja"
57 pregleda 2 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.02.2016. 10:40h

“Tivatska akcija” (TA) prozvala je DPS da je u susret lokalnim izborima u toj opštini koji će se održati za dva mjeseca, “već počela sa svojim oprobanim mehanizmima predizbornih pritisaka i manipulacija.”

“TA od niza izvora u našem gradu dobija informacije da se već uveliko počelo sa opraštanjem dugova za struju, vodu, komunalije te opraštanjem ostalih dugova u zamjenu za ostanak kući na dan izbora ili izlazak na izbore i glas za DPS. Najoštrije upozoravamo OO DPS Tivat da se odmah okani ove sramne prakse političke korupcije i ucjenjivanja socijalno posrnulih ljudi koji su u tu poziciju dospjeli uglavnom upravo zbog potpuno promašene politike DPS i njenih političkih satelita na opštinskom i državnom nivou. TA obavještava OO DPS i ukupnu javnost da će, ne samo zahvaljujući Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, u narednom periodu intenzivno pratiti i kontrolisati finansijsko poslovanje firmi kao što su EPCG, Komunalno preduzeće Tivat, Vodovod i kanalizacija itd. te finansijsko poslovanje ostalih preduzeća koja predstavljaju potencijalni izvor političke korupcije”, saopštila je TA.

Iz te građanske liste koja će nastupiti na predstojećim izborima tvrde i da se u posljednje vrijeme “učestalo raspisuju oglasi za nova radna mjesta u Opštini”, te da je takvih oglasa tokom 2015. bilo deset, a u nešto više od mjesec dana ove godine, već tri.

Uz napomenu da se “DPS spremio da ovog puta u Tivtu maksimalno iskoristi sistem „jedno radno mjesto - četiri do deset glasova“, TA tvrdi da je gradonačelnik Ivan Novosel (DPS) “na vrijeme novom sistematizacijom omogućio ovaj talas predizbornog zapošljavanja, prije nego dalje zapošljavanje zakonski bude onemogućeno nakon što se raspišu izbori.”

“Sjetimo se da su Novosel i Predrag Nenezić, sadašnji koordinator DPS-a za lokalne izbore u Tivtu, bili 2013. akteri afere „Snimak“, kada su se na sjednici GO DPS-a vajkali kako nisu dobro iskoristili partijsko zapošljavanje za sticanje tzv. „sigurnih glasova“, i kako je njihov koalicioni partner bio mnogo uspješniji u ovim zloupotrebama”, podsjetila je TA i najavila da će pomno pratiti će raspolaganje sredstvima budžeta Opštine u narednom periodu.

Simptomatično je i da je Novosel na posljednjoj sjednici SO nevješto izbjegao da odgovori na nekoliko puta ponovljeno pitanje nekolicine opozicionih odbornika čemu je namijenjeno 150.000 eura u budžetu Opštine, pod stavkom „Pozajmice i krediti“, kad te stavke nije bilo u budžetu prethodne godine”, saoštila je TA pozivajući Tivćane “da ne podliježu nikakvim pritiscima i da svaki pokušaj ataka na integritet njihove ličnosti i njihove građanske slobode slobodno prijave”.

“Zajedno nezaustavljivo koračajmo prema jednom drugačijem i neuporedivo boljem Tivtu nego što je ovaj sadašnji. Tivatskom DPS-u nije preostalo ništa drugo nego da maksimalno zloupotrebljava sve javne resurse u predizborne svrhe, ali, na ovim lokalnim izborima, ništa ih neće spasiti katastrofalnog poraza”, ističe se u saopštenju TA.

Bonus video: