Medojević o Mandićevom približavanju Moskvi: Rusi ne utiču na politiku DF

Pozivajući na približavanje Rusiji, Mandić je najavio da će rukovodstvo Nove obići članstvo i saslušati šta misle o otvorenoj podršci briselske administracije crnogorskom režimu i uspostavljanju novih partnerskih odnosa Crne Gore i Rusije
209 pregleda 68 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.02.2016. 19:49h

Demokratski front (DF) ne vodi prorusku politiku, jer strani centri nemaju uticaj na taj politički savez, kazao je član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

Komentarišući poziv lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića da Crnu Goru treba približiti Rusiji, Medojević je kazao da se sve političke odluke razmatraju u predsjedništvu iako stranke imaju pravo na autonomno djelovanje.

"Mi smo demokratska koalicija sastavljana od partija koje različito gledaju na pitanje NATO-a, ali oko toga se nijesmo ni okupili. Mi smo jedina politička organizacija koja je potpuno autonomna i nije ni proruska niti proamerička već procrnogorska. Nama instrukcije ne stižu iz Moskve, Beograda, Brisela ili Vašingtona", kazao je Medojević.

Pozivajući na približavanje Rusiji, Mandić je najavio da će rukovodstvo Nove obići članstvo i saslušati šta misle o otvorenoj podršci briselske administracije crnogorskom režimu i uspostavljanju novih partnerskih odnosa Crne Gore i Rusije.

I čelnik DNP-a Milan Knežević je tokom posjete Rusiji pozvao na normalizaciju odnosa sa Moskvom.

Na pitanje koliko njihov proruski stav utiče na položaj Pokreta za promjene u Frontu, Medojević je kazao da njegova partija jedina ne treba da brine za međunarodni rejting.

"To su dogovorene aktivnosti i sve je to sastavni dio politike DF-a. Kao što kolegama iz Nove i DNP-a ne smeta što sam ja već pet puta imao zvanič ne sastanke u sjedištu NATO-a, njihove aktivnosti nijesu nikakvo iznenađenje. Bilo bi iznenađenje da Andrija ode u NATO, a ja u Moskvu".

Ističući da Front vodi autonomnu politiku, Medojević je kazao da međunarodna zajednica ima uticaj na većinu opozicionih partija.

"Njima je važniji sastanak sa ambasadorima neke velike sile nego sa svojim članovima ili biračima", kazao je on.

Bonus video: