Predsjednik i sekretar Mladih demokrata u posjeti Briselu

Predsjednik i sekretar Mladih demokrata, tokom boravka u Evropskoj komisiji, učestvovali su i na okruglim stolovima na teme "Rano napuštanje škole - politika i akcije na nivou EU" i "Evropska strategija za mlade - doprinos neformalnog učenja i kvalitetnog rada sa mladima", što su iskoristili kao priliku da razmijene iskustva sa učesnicima iz zemalja EU
120 pregleda 7 komentar(a)
Danilo Šaranović, Đorđe Otašević, Foto: Demokrate
Danilo Šaranović, Đorđe Otašević, Foto: Demokrate
Ažurirano: 09.02.2016. 12:04h

Predsjednik i sekretar Mladih demokrata, Danilo Šaranović i Đorđe Otašević, nalaze se u četvorodnevnoj posjeti Briselu, gdje u okviru Evropskog omladinskog foruma, koji čine 99 nacionalnih omladinskih savjeta i međunarodnih omladinskih organizacija iz cijele Evrope, učestvuju u raspravama o unapređenju položaja mladih, saopšteno je iz ove partije.

"Sama platforma pomenutog foruma, kao demokratska i nezavisna, zasniva se na osnaživanju aktivnog učešća mladih u društvu, s ciljem poboljšanja njihovih uslova života. Ova organizacija to čini na način što zastupa njihove lične, kao i interese i potrebe njenih članica u evropskim institucijama, Vijeću Evrope i Ujedinjenim nacijama", navodi se u saopštenju Demokrata.

Predsjednik i sekretar Mladih demokrata, tokom boravka u Evropskoj komisiji, učestvovali su i na okruglim stolovima na teme "Rano napuštanje škole - politika i akcije na nivou EU" i "Evropska strategija za mlade - doprinos neformalnog učenja i kvalitetnog rada sa mladima", što su iskoristili kao priliku da razmijene iskustva sa učesnicima iz zemalja EU.

"Nakon upoznavanja sa realizovanim projektima i njihovim efektima iz oblasti angažovanja mladih i adekvatnosti uslova za njihov život i rad, predstavnici Demokratske Crne Gore došli su do zaključka da se mladi u Crnoj Gori razvijaju u osjetno siromašnijim uslovima u odnosu na njihove vršnjake iz Evrope, pogotovo ako se uzme u obzir minimalan broj aktivnosti i projekata iz oblasti neformalnog obrazovanja. Pored toga, zaključeno je da je volonterski aktivizam mladih na zabrinjavajuće niskom nivou, što je, poredeći sa zemljama EU, direktno povezano sa nezainteresovanošću države da podrže projekte koji bi za cilj imali ovu vrstu aktivizma. Učešće predstavnika Demokrata na pomenutim okupljanima mladih u evropskom okviru, bila je prilika da se potencira značaj koji mladi u našoj Partiji imaju u osmišljavanju i realizovanju politike na svim nivoima. Uostalom, to se i podrazumijeva u Demokratskoj Crnoj Gori, u kojoj članovi do 30 godina uzimaju učešće sa više od 50%, što samo govori o svijetloj budućnosti koja je pred Demokratama", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: