Haradinaj više ne pominje granice

“Haradinaj tokom sastanaka nije potegao pitanje demarkacije ili Zajednice, i to je pozitivan korak od njegove strane. Predložili smo da njegova partija učestvuje u odborima za izradu statuta Zajednice, ali i u međunarodnoj komisiji koja će utvrditi pitanje demarkacije“
14 komentar(a)
Crna Gora i Kosovo, granica, Foto: Koha Ditore
Crna Gora i Kosovo, granica, Foto: Koha Ditore
Ažurirano: 09.02.2016. 08:17h

Ministar vanjskih poslova Kosova Hašim Tači kazao je da dio opozicije više ne insistira na poništavanju sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom i Zajednicom srpskih opština, već samo na održavanju vanrednih izbora.

On je, nakon sastanka čelnika političkih partija sa predsjednicom Atifete Jahijagom, kazao da ipak nije ponuđeno konkretno rješenje za prevazilaženje političke krize u zemlji.

Sastanku je od opozicionih lidera prisustvovao samo predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

“Haradinaj tokom sastanaka nije potegao pitanje demarkacije ili Zajednice, i to je pozitivan korak od njegove strane. Predložili smo da njegova partija učestvuje u odborima za izradu statuta Zajednice, ali i u međunarodnoj komisiji koja će utvrditi pitanje demarkacije“, kazao je Tači, navodeći da Haradinaj nije odgovorio na te prijedloge. Haradinaj je kazao da je tražio hitno raspuštanje parlamenta, raspisivanje izbora kao i da građani na izborima biraju predsednika države.

“Izrazio sam dobru volju da pomognemo izlasku iz krize. Iznio sam prijedloge i nadam se da će pozitivno odgovoriti. Opozicija ostaje ujedinjena”, kazao je on, navodeći da će na protestima 17. februara ponovo tražiti poništenje sporazuma.

Bonus video: