Pozitivna: "Opozicioni" lideri prihvataju naš plan, a hoće da nas isključe

"Iako je vjerujemo svima jasno o čemu se zapravo radi, te da dalje ne bi dolazilo do zabune u interpretacijama, ipak, podsjećamo da je plan za formiranje Vlade koja treba da unaprijedi izborni proces, Plan koji je predložila Pozitivna, a prihvatio premijer", rekla je Nataša Gojković, portparolka Pozitivne Crne Gore
63 komentar(a)
Nataša Gojković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Nataša Gojković, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 08.02.2016. 10:42h

Posljednjih dana u javnosti je dominanta tema – platforma, o tome kako treba da izgleda Vlada zadužena za realizaciju narednih izbora, saopštila je Nataša Gojković, portparolka Pozitivne Crne Gore.

"U stvarnosti, “opozicioni” lideri se utrkuju u prisvajanju i dopunjavanju platforme koju je predložila Pozitivna. Istovremeno, imaju jaku volju da svojatanjem platforme Pozitivne, udalje Pozitivnu od te platforme koja je prirodna svojina i ideja same Pozitivne. Drugim riječima, svi objeručke prihvataju Plan Pozitivne, pokušavaju da ukriju značaj, koji je imala Pozitivna za mogućnost ostvarenja višedecenijskog sna opozicije, i što je najveći paradoks, žele da isključe Pozitivnu koja je zaslužna za postojanje plana koji su prihvatili", istakla je Gojković.

Ona je dodala da se ovakvo ponašanje može jednostavno okvalifikovati kao vrhunska neozbiljnost.

"Iako je vjerujemo svima jasno o čemu se zapravo radi, te da dalje ne bi dolazilo do zabune u interpretacijama, ipak, podsjećamo da je plan za formiranje Vlade koja treba da unaprijedi izborni proces, Plan koji je predložila Pozitivna, a prihvatio premijer", rekla je Gojković.

Po njenim riječima, plan je u interesu svih građana Crne Gore i direktno u funkciji jačanja demokratije.

"Zadovoljni smo što su opozicioni lideri prihvatili plan Pozitivne. Time su priznali i prihvatili, prvo, da je plan u interesu opozicije, i drugo, da je predlaganjem plana, Pozitivna uradila odličnu stvar. Sve dalje što se dešava oko svojatanja plana i pokušaja poništavanja značaja Pozitivne u ovom važnom političkom procesu, neozbiljna je igra neozbiljnih političkih aktera. Ohrabrujemo ih da nastave sa unapređivanjem našeg plana, ali neka jednako znaju da nećemo dozvoliti da prisvoje sve benefite plana, a istovremeno demonizuju Pozitivnu koja je zaslužna za postojanje plana", kazala je Gojković.

Bonus video: