Medojević: Đukanović i pregovarači zastupaju interese jedne strane države

"Opozicija koja nas ubjeđuje da će kao dio Vlade Đukanovića, uspjeti da spriječi krađu izbora, nije ni registrovala da je tokom pregovora Đukanović iz budžeta, čistom pljačkom, uzeo 11 miliona eura i već obezbjedio crne fondove za kupovinu birača na sledećim izborima", naveo je Medojević
57 pregleda 227 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.02.2016. 13:09h

Bez velikog političkog pritiska sa ulice, (Milo) Đukanović neće dobrovoljno dozvoliti opoziciji da demontira sistem krađe. Perfidnim pozivom za učešće u njegovoj Vladi, Đukanović pokušava da kupi opoziciju, da još jednom aminuju njegovu već pripremljenu krađu izbora, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

"Apsurdnost pregovora o izbornom povjerenju, koji u ime opozicije predvodi Ranko Krivokapic, čija je partija i dalje u vlasti, a kao opoziciona partija učestvuje Pozitivna koja je prevarila svoje birače i glasala za povjerenje Vladi, najbolje dokazuje situacija u kojoj Đukanovići pljačkaju državu za 11 miliona eura, upravo u trenucima dok sjedi i pregovara o učesšću opozicije u njegovoj Vladi. Đukanović je drsko pokazao čitavoj javnosti da sve dok on kontroliše sve institucije države, mafiju, tajkune on može da radi šta hoće. Opozicija koja nas ubjeđuje da će kao dio lopovske Vlade Đukanovića, uspjeti da spriječi krađu izbora, nije ni registrovala da je tokom pregovora Đukanović iz budžeta, čistom pljačkom, uzeo 11 miliona eura i već obezbjedio crne fondove za kupovinu birača na sledećim izborima", naveo je Medojević.

Poslanik DF-a je dodao da je Đukanović tokom godina stvorio "paralelan sistem vlasti koji počiva na ličnoj kontroli korumpiranih i ucjenjenjih kadrova".

"Specijlani tužilac (Milivoje) Katnić, ne smije da podigne optužnicu protiv Đukanovića za korupciju u privatizaciji Telekoma. Katnić ne smije da podigne optužnicu protiv Đukanovica za dogovorenu pljačku budžeta u slučaju Limenka. Katnić ne smije da otvori istragu o monstruoznoj i nezakonitoj bazi podataka “Siguran glas” koja se vodi na Filozfskom fakultetu u Nikšiću, u kojoj se prikupljaju protivustavno i nezakonito privatni podaci o građanima Crne Gore uz pomoć mreže saradnika ANB koji su istovremeno i članovi mini izbornih štabova DPS. Katnić ne smije da otvori istragu o švercu cigareta, droge, oružja i ljudi preko Rožaja, jer se radi o poslu iz kojega se finansira i izborna kampanja i kupovina glasova za DPS. Svima je jasno da Đukanović kao šef ove kriminalne organizacije neće dobrovoljno propustiti nijedan mehanizam krađe koji je godinama pažljivo razvijan, bez pritiska i uporne borbe, protesta i pritisaka".

Medojević ističe da je politička borba DF i naroda koji ga prati "jedini efikasni i u istoriji borbe protiv dikatora jedini dokazano uspješan model".

"Kad god je Đukanović uvlačio opoziciju u svoju Vladu, te partije su postajale prorežimske i zaboravljale na svoje programe, a preko noći postajale dio istog bolesnog korumpiranog sistema koji pljačka ovaj narod i uručava ovu državu. Niko od tih partija i njihovih lidera njih nije besplatno podržavao Đukanovićev režim. Đukanović se jedino može primorati na Prelaznu Vladu masovnim i upornim protestima, jednistvom opozicionih snaga i bojkotom njegovih privatnih institucija. Da je Crna Gora pravna država i da je Katnić samostalana tužilac, istrage i optužbe bi već došle do Đukanovića i demontirale monstruozni sistem kontrole, ucjena, kupovina i pritisaka koji se sprovodi na osnovu nezakonito prikupljenih podataka u bazi "Siguran glas", naveo je Medojević.

Dodaje da je Front tu da štiti interese države i građana.

"I da se svim demokratsim sredstvima, protestima i građanskom neposlušnošču, primora dikaktora na formiranje istisnke prelazne vlade po prinicpu koministara koja će demontirati politički uticaj ANB, procesuirati ljude koji vode bazu podataka "Siguran glas", očistiti biračke spiskove od lažnih birača i sprovesti nepohodne reforme potrebne za fer izbore. Đukanović i njegovi pregovarači, očigledno zastupaju interes jedne strane države, a na štetu interesa Crne Gore i njenih građana", zaključio je Medojević-

Bonus video: