DNP: Nestabilna politička situacija odraziće se na dinamiku evropskih integracija

Knežević je, govoreći o aktuelnim odnosima između Crne Gore i Rusije, još jednom potencirao "pogubnost odluke crnogorskog režima pridruživanju sankcijama protiv našeg istorijskog saveznika i dokazanog pokrovitelja"
22 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.02.2016. 10:02h

Nestabilna politička situacija u Crnoj Gori mora se odraziti na dinamiku evropskih integracija, za koje je postojao politički konsenzus, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Lider DNP-a Milan Knežević i predsjednik političkog Savjeta Predrag Bulatović razgovarali su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije sa šefom Odsjeka za Balkan Aleksandrom Bocan-Harčenkom i savjetnikom u Ministarstvu odbrane Aleksandrom Konuzinom.

Kako je saopšteno iz DNP-a, Knežević je, govoreći o aktuelnim odnosima između Crne Gore i Rusije, još jednom potencirao "pogubnost odluke crnogorskog režima pridruživanju sankcijama protiv našeg istorijskog saveznika i dokazanog pokrovitelja".

On je naglasio da bi kontra mjere Rusije i uvođenje sankcija Crnoj Gori najviše pogodile crnogorski narod, ekonomiju i turizam koji, kako je naveo, zavise od ruskih turista i daljih investicija.

"Lider DNP-a je saopštio i stav da bi (premijer) Milo Đukanović jedva dočekao ruske sankcije kako bi još agresivnije nastavio sa NATO kampanjom i antiruskom histerijom“, kaže se u saopštenju.

Bulatović je, kako se navodi, upoznao svoje sagovornike sa aktuelnom poltičkom situacijom u Crnoj Gori, saopštivši stav Demokratskog fronta da neće učestvovati u rekonstrukciji Vlade, koja bi u formalno pravnom smislu predstavljala nastavak koalicije Đukanović- Krivokapić.

Prema njegovim riječima, takav scenario, potpomognut od određenih političkih subjekata iz opozicije, predstavlja idealnu poziciju za Đukanovića, „koji ne samo što planira još jednu izbornu krađu, već u ponuđenoj platformi eliminiše svaku mogućnost održavanja referenduma o učlanjenju Crne Gore u NATO“.

"Bulatović je, takođe, potencirao da se ovako nestabilna politička situacija mora odraziti i na dinamiku evropskih integracija, za koje je postojao politički konsenzus, kao što je režim svojim nerazumnim odlukama već ugrozio odnose sa Rusijom", navodi se u saopštenju.

Bonus video: