Pavlović kod Hana protestuje što Brisel ćuti

Pavlović navodi da u prilog zaključka da se prilikom glasanja o povjerenju Vladi radilo o vjerovatnoj korupciji govore i iskazi bivšeg funkcionera Pozitivne Srđana Perića
75 pregleda 64 komentar(a)
CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.02.2016. 11:53h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović uputio je protestno pismo komesaru za proširenje i susjedsku politiku Evropske komisije Johanesu Hanu, u kojem iskazuje nezadovoljstvo zbog ćutanja EK o načinu na koji je Vlada dobila povjerenje u parlamentu.

"Podrška koju je troje do nedavno opozicionih poslanika Pozitivne dalo kabinetu Đukanovića ne može se racionalno objasniti ničim osim političkom korupcijom”, naveo je Pavlović u pismu.

U prilog zaključka da se prilikom glasanja o povjerenju Vladi radilo o vjerovatnoj korupciji, navodi Pavlović, dodatno svjedoče i iskazi bivšeg poslanika Pozitivne Srđana Perića.

"On je zbog odustajanja njegove partije od ranije usvojenog plana (formiranje prelazne vlade sa opozicijom) i zbog podrške koju su njegove kolege dale Đukanovićevom kabinetu, podnio ostavku na poslaničku funkciju i napustio Pozitivnu”, naveo je potpredsjednik PZP-a.

Pavlović u pismu navodi da ćutanje EK tumači kao kao odobravanje trgovine u parlamentu.

"Ćutanje EK mi se čini posebno neprihvatljivim kada se uzme u obzir činjenica da je EK i dalje (nadam se) pri stavu da je borba protiv visoke korupcije jedan od prioriteta Crne Gore. Kao i činjenica da je u liku ambasadora Mitje Drobniča, EK bila permanetno prisutna u parlamentu tokom procesa tzv. parlamentarnog dijaloga, procesa koji je na kraju rezultirao pomenutom korupcijom”, naveo je on.

Pavlović kaže i da je siguran da Đukanović neće postupiti samoubilački, i da neće organizovati slobodne i poštene izbore.

Bonus video: