Krivokapić - Ajhorst: Politička stabilnost temelj demokratske Crne Gore

Sagovornici su, dodaje se, razgovarali o različitim temama, između ostalog i o aktuelnoj političkoj situaciji, koja je ocijenjena kao ispitna situacija koja će svojim rezultatom pokazati koliko je Crna Gora napredovala i sazrijevala u političkim sferama demokratije
4 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2016. 14:09h

Stvaranje političke stabilnosti jedan je od osnovnih koraka koji će unaprijediti evropske integracije Crne Gore, ocijenili su predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić i direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u evropskoj službi za vanjske poslove, Anđelina Ajhorst.

To je, kako je saopšteno iz Krivokapićevog kabineta, prva zvanična posjeta Ajhorst Crnoj Gori. „Ona je izrazila zahvalnost na prijemu i uputila pohvale, osvrćući se na parlamentarni dijalog u Skupštini Crne Gore, zbog postignuća u domenu demokratije“.

„Sagovornici su ocijenili da je politička stabilnost temelj za demokratsku Crnu Goru koja počiva na vladavini prava. Stvaranje političke stabilnosti je jedan od osnovnih koraka koji će unaprijediti evropske integracije Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su, dodaje se, razgovarali o različitim temama, između ostalog i o aktuelnoj političkoj situaciji, koja je ocijenjena kao ispitna situacija koja će svojim rezultatom pokazati koliko je Crna Gora napredovala i sazrijevala u političkim sferama demokratije.

„Ajhorst je uputila riječi pohvale predsjedniku Skupštine Crne Gore na dostignućima i poručila da je svaki napravljeni korak u integracionim procesima, korak naprijed za bolji položaj i standard Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je ukazao na otvorenost parlamenta za buduću saradnju i inteziviranje dijaloga u cilju progresivnijeg napretka Crne Gore na evropskom putu.

Galerija

Bonus video: