Bečić: Ne zanima nas ponuda koja podrazumijeva rekonstrukciju Vlade "Đukanović-Pajović“

Bečić je obavijestio lidera Demosa da će bez obzira što je jasno saopštio razloge zbog kojih je napustio posljednji sastanak lidera političkih partija i zbog kojih neće učestvovati u tom dijelu Parlamentarnog dijaloga, doći na razgovor zakazan za sjutra
102 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.02.2016. 17:10h

Za Demokrate je neprihvatljiva Platforma SDP-Demos-URA zato što podrazumijeva rekonstrukciju aktuelne Vlade Mila Đukanovića, koja je opstala zahvaljujući političkoj korupciji. Demokratska Crna Gora neće razgovarati ni o jednoj ponudi koja podrazumijeva rekonstrukciju Vlade "Đukanović-Pajović“, jer bi to značilo prihvatanje političke korupcije na najvišem nivou i uspostavljanje novog principa "kupi, pa vladaj“, kazao je lider ove partije Aleksa Bečić.

U pismu koje je uputio Lekiću, Bečić obavještava lidera Demosa da će bez obzira što je jasno saopštio razloge zbog kojih je napustio posljednji sastanak lidera političkih partija i zbog kojih neće učestvovati u tom dijelu Parlamentarnog dijaloga, doći na razgovor zakazan za sjutra.

"Kao što Vam je poznato, Demokrate imaju Plan za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora, još od 7. novembra 2015. godine, koji je sveobuhvatan i detaljno razrađen, a o kojem se javno nije izjasnio ni jedan politički subjekt u opoziciji iako je gotovo svima prihvatljiv, te s tim u vezi nemamo namjeru pregovarati ni o jednoj varijanti eventualne Platforme, koja podrazumijeva učešće u Vladi Mila Đukanovića", kazao je Bečić.

Demokrate su dobile Platofrmu SDP-Demos-URA.

"S tim u vezi Vas obavještavamo da je ona za Demokrate neprihvatljiva zato što podrazumijeva rekonstrukciju aktuelne Vlade Mila Đukanovića, koja je opstala zahvaljujući političkoj korupciji. Demokratska Crna Gora neće razgovarati ni o jednoj ponudi koja podrazumijeva rekonstrukciju Vlade "Đukanović-Pajović“, jer bi to značilo prihvatanje političke korupcije na najvišem nivou i uspostavljanje novog principa „kupi, pa vladaj“ ", rekao je Bečić.

Za Demokrate je prihvatljiva za razgovor, isključivo varijanta koja podrazumijeva izbor nove 41. Vlade Crne Gore, prelaznog karaktera.

"To zapravo znači da Vlada "Đukanović-Pajović“, mora pasti. Nakon toga možemo na Parlamentarnom dijalogu razgovarati o modalitetima nove Vlade Crne Gore. Do tada Demokrate neće učestvovati na sjednicama Parlamentarnog dijaloga, na kojima se razgovara o rekonstrukciji postojeće Vlade", kazao je Bečić.

Poručuje da Demokrate neće biti smetnja ni jednom političkom subjektu u opoziciji, ukoliko smatra da aktuelnu političku situaciju, po pitanju modela prelazne Vlade, treba riješiti i na drugačiji način.

"Ali Demokratska Crna Gora u tome neće učestvovati", navodi Bečić.

Bonus video: