Zeković: SDP neće u Vladu bez dogovora s opozicijom

„Vrijeme je pokazalo da je parlamentarni dijalog koji se vodi u Skupštini Crne Gore jedini način za prevazilaženje političke krize i uspostavljanje uslova za fer izbore“, kazao je član Predsjedništva SDP-a, Bojan Zeković
95 pregleda 73 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bojan Zeković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.02.2016. 13:43h

Socijaldemokratska partija (SDP) neće biti dio Vlade bez dogovora sa opozicionim partijama koje učestvuju u parlamentarnom dijalogu, saopštio je član Predsjedništva SDP-a, Bojan Zeković.

Kako je kazao, uspostavljanje pravno-političkog modela čiji je cilj da se spriječe izborne zloupotrebe je i bio osnovni motiv kompletne opozicije za ispostavljanje zahtjeva za prelaznom Vladom, još u februaru prošle godine.

„Zato je obaveza svih da doprinesu uspostavljanju Vlade izbornog povjerenja kako bi se spriječilo produbljivanje političke krize i destabilizacija Crne Gore. Bez dogovora sa opozicionim partijama koje učestvuju u parlamentarnom dijalogu SDP neće participirati u Vladi“, naveo je Zeković.

Predsjedništvo SDP-a, kako je saopštio, podržalo je aktivnosti predsjednika Ranka Krivokapića u cilju prevazilaženja političke krize, naglašavajući značaj dijaloga između političkih partija.

„Vrijeme je pokazalo da je parlamentarni dijalog koji se vodi u Skupštini Crne Gore jedini način za prevazilaženje političke krize i uspostavljanje uslova za fer izbore“, kazao je Zeković.

Prema njegovim riječima, dobro je što, pod pritiskom unutrašnje i međunarodne javnosti, dijalog prihvataju i promovišu čak i oni koji su mu se najviše protivili i koji su pokušali da ga uruše.

„Značajno je za prevazilaženje političke krize što su zagovornici tvrdnje da je kontrola izbornog procesa kroz učešće opozicije u vlasti apsolutno neprihvatljiva, odustali od tog stava i prihvatili razgovore o formiranju Vlade izbornog povjerenja“, naveo je Zeković

Bonus video: