Lakić: Pojedini odbornici nijesu korektno predstavili rad

"Izražavamo žaljenje što naši politički oponenti opet nijesu shvatili da Savjeti mjesnih zajednica poslije izbora građana ne treba da budu politička tijela", navodi se u saopštenju Lakić
176 pregleda 4 komentar(a)
Skupština, Glavni grad, Foto: Arhiva “Vijesti”
Skupština, Glavni grad, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 02.02.2016. 20:24h

Pojedini odbornici opozicije koji su komentarisali rad Radne grupe u gradskom Parlamentu, koja je trebala da izradi Odluku o mjesnim zajednicama, nijesu korektno predstavili naš zajednički rad, kao ni ponude koje su ravnopravno figurile na stolu tokom rada Radne grupe, smatra Đorđina Lakić, Odbornica DPS Skupštini Glavnog grada.

"Da su bili korektni, saopštili bi da je od 60 članova, njih 59 usaglašeno, kao i da je ponuda da jedan dio članova bude primjenjiv od 1. decembra integrisana sa prijedlogom da se već sjutradan od dana usvajanja ove Odluke izaberu novi Savjeti mjesnih zajednica u kojima bi participirali predstavnici svih političkih partija koje su zastupljene u gradskom Parlamentu i koje bi omogućile da se u domenu njihove nadležnosti realizuju parlamentarni izbori, bez sumnje da njihov rad kontroliše samo jedna partija", navodi se u saopštenju Lakić.

Ona dodaje da su ponudili objektivan rok da se bez političkih tenzija, nakon parlamentarnih izbora, izaberu Savjeti mjesnih zajednica od predstavnika građana, a da u međuvremenu sve partije budu zastupljene u njihovom radu.

"Izražavamo žaljenje što naši politički oponenti opet nijesu shvatili da Savjeti mjesnih zajednica poslije izbora građana ne treba da budu politička tijela, već organi koji će afirmisati i ostvarivati potrebe građana. Cijenimo da nije korektno da se neobjektivno i nepecizno informiše javnost o učincima do kojih smo zajedno došli, jer se suštinski radi o istom cilju do kojeg je moguće doći na dva načina. Zbog toga je najracionalnije Skupštini Glavnog grada uputiti usaglašenu odluku, a za jedino preostalo otvoreno pitanje, predložiti odbornicima dvije opcije da se o njima izjasne na plenumu", zaključuje se.

Bonus video: