Pozivnica u NATO rezultat svega što je urađeno

Pejanović Đurišić se zahvalila gostima na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u evroatlantskim integracijama, ističući izuzetno uspješnu bilateralnu saradnju ministarstava odbrane dvije zemlje
63 pregleda 6 komentar(a)
Milica Pjeanović Đurišić, Foto: Gov.me
Milica Pjeanović Đurišić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.02.2016. 19:08h

Pozivnica za članstvo u NATO stigla je kao rezultat svega što je do sada Crna Gora uradila na planu reformi, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika ministarstava odbrane Crne Gore i Njemačke.

Ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić razgovarala je danas sa delegacijom Ministarstva odbrane Njemačke, koju je predvodio parlamentarni državni sekretar Ralf Braukzipe.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Braukzipe je, uz čestitke na pozivnici za članstvo Crne Gore u NATO, rekao da je pozivnica stigla kao rezultat svega što je do sada Crna Gora uradila na planu reformi.

On je konstatovao odlične bilateralne odnose Crne Gore i Njemačke u oblasti odbrane i izrazio namjeru nastavka podrške njemačkih partnera do punopravnog uključivanja Crne Gore u „društvo zajedničkih vrijednosti“.

Pejanović Đurišić se zahvalila gostima na kontinuiranoj podršci koju Njemačka pruža Crnoj Gori u evroatlantskim integracijama, ističući izuzetno uspješnu bilateralnu saradnju ministarstava odbrane dvije zemlje.

Ona je, kako se navodi u saopštenju, istakla značaj zajedničkih projekata, kao i podršku Njemačke u reformamama i sveukupnoj modernizaciji Vojske Crne Gore, i izrazila spremnost i očekivanje intenziviranja saradnje dva ministarstva u budućem periodu.

Delegaciju iz Njemačke primio je i državni sekretar u Ministarstvu odbrane, Bojan Šarkić, koji je istakao da je Crna Gora dobijanjem pozivnice za članstvo preuzela i nove obaveze.

"On je izrazio očekivanje da će ostatak puta ka punopravnom članstvu u NATO biti uspješan kao i dosadašnji, i da će se time poslati poruka da naša zemlja nastavlja sa doprinosom regionalnoj i globalnoj stabilnosti", kaže se u saopštenju.

Brauzkipe je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo činjenicom da Crna Gora dosljedno stoji na putu evroatlantskih integracija.

"On je dodao da njemačka snažno podržava članstvo Crne Gore u NATO koje, kako je kazao, predstavlja ne samo formalni ulazak u porodicu NATO zemlja, već pretpostavlja i dalji razvoj i prihvatanje demokratskih principa i standarda", dodaje se u saopštenju.

Razgovorima u Ministarstvu prisustvovala je i ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker.

Bonus video: