Ivančević: Razumijemo da je DPS želio da pokaže kako je popustljiv, pa se uključio u lakrdiju

„Besmisleno je da na sastancima učestvuju predsjednici partija i udruženja građana koji nikad nijesu učestvovali na izborima“, saopštio je on
50 pregleda 25 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: CDU
Dragan Ivančević, Foto: CDU
Ažurirano: 01.02.2016. 16:52h

Parlamentarni dijalog nastavljen je na način koji jasno pokazuje da je to sastančenje pogrešno i po formi i po sadržaju, ocijenio je član Predsjedništva Crnogorske demokratske unije (Cdu), Dragan Ivančević.

Sastanak lidera političkih partija koje imaju poslanike, osim Demokratskog fronta, završen je i biće nastavljen u petak nakon što se lideri upoznaju sa polaznim osnovama za dogovor o vladi izbornog povjerenja-prelaznog karaktera.

„Besmisleno je da na sastancima učestvuju predsjednici partija i udruženja građana koji nikad nijesu učestvovali na izborima“, saopštio je on.

To se, kako je naveo, kosi sa zdravim razumom.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je napustio danas sastanak lidera političkih partija kazavši da želi da razgovara o novoj Vladi, a ne o rekonstrukciji postojeće.

„Posebno je apsurdno da čitamo kako predsjednik partije koja nikad nije iskusila izbornu kampanju i za koju niko nikad nije glasao putem izbornog listića, napušta pregovore jer mu ne može biti da ova Vlada ode, da bi, bez izbora, bila formirana nova vlada?! To je teatar apsurda“, kazao je Ivančević.

Prema njegovim riječima, posebnu odgovornost u svemu ovome ima najjača stranka vladajuće koalicije.

„Mi razumijemo da je DPS želio da pokaže kako je kooperativan i popustljiv, pa se uključio u ovu lakrdiju. Ako DPS ima vremena i političku računicu da se sastaje sa dezorjentisanom opozicijom koju pokušava da predvodi predsjednik SDP, Crna Gora nema vremena ni interesa za to“, saopštio je Ivančević.

Parlamentarni dijalog, kako je rekao, treba vratiti u Skupštinu Crne Gore.

„Poslanici treba u tome da učestvuju, a ne novopečeni i staropečeni lideri novih stranaka. Nećemo više pominjati neregistrovano udruženje građana i medijski koncern koji ga prati, jer to više nema smisla“, dodao je on.

Ukoliko se to ne učini, smatra Ivančević, politika u Crnoj Gori će izgubiti rezon i logiku.

„Što će nam onda sastanci koji tobože služe za pripremu demokratskih i slobodnih izbora, a na njima učestvuju oni koji nikad nijesu učestvovali na izborima, kojima se i ne ide na izbore i koji već sada razmišljaju o bojkotu izbora, jer im ne može bit' da dođu na vlast bez izbora“, pitao je Ivančević.

Njihove sjednice su, kako je rekao Ivančević, samo sredstvo partijske i lične promocije, „jer ta gospoda nema odgovor na ono što im je ponuđeno“.

„Cdu poziva parlamentarnu većinu da prekine tu lakrdiju i da se vrati u parlament. Njihova odgovornost za razvoj političke situacije u našoj zemlji je najveća. Ovim drugima, koji će nas opet prozvati da smo „sateliti“ i obasuti uvredama i frustriranim porukama, unaprijed odgovaramo da je Crnoj Gori potrebna i da Crna Gora zaslužuje sposobniju i bolju opoziciju“, kazao je on.

Cdu, dodao je, nije kriva za njihove promašaje i neznanje.

„Dosta je bilo prenemaganja i prozivki. Pokažite ozbiljnost, gospodo. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole, znanjem i spremnošću da je čuvaju i brane“, zaključio je Ivančević.

Bonus video: