Barjaktari: Poslanici iz Ulcinja nemaju opravdanje za podršku Vladi

"Ako se samo ovlaš zna problem Solane, jasno je da ova Vlada ne zaslužuje povjerenje nijednog Ulcinjanina. Na volšeban način 15 miliona m2 prirodnog bogatstva i trud više generacija radnika tog najstarijeg preduzeća u ovoj opštini treba da se poklone ko zna kome"
11 komentar(a)
Omer Barjaktari, Foto: Građanski pokret URA
Omer Barjaktari, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 31.01.2016. 13:35h

Predsjednik Građanskog pokreta URA u Ulcinju Omer Barjaktari saopštio je da je neobjašnjivo da poslanici i stranke sa sjedištem u Ulcinju mogu da daju povjerenje Vladi u izbornoj godini, pred sami kraj njenog mandata.

Kako je naveo, samo deset minuta šetnje po Ulcinju je dovoljno da se običan građanin uvjeri da "ova Vlada nije ništa uradila za Ulcinj".

"Ako se samo ovlaš zna problem Solane, jasno je da ova Vlada ne zaslužuje povjerenje nijednog Ulcinjanina. Na volšeban način 15 miliona m2 prirodnog bogatstva i trud više generacija radnika tog najstarijeg preduzeća u ovoj opštini treba da se poklone ko zna kome!? Još je možda eklatantniji problem Valdanosa, za koji je javno ova Vlada tokom 25 godina priznala da ne želi da ga riješi. Poslanici iz Ulcinja koji daju povjerenje ovoj Vladi samo pokušavaju da manipulišu nama da će baš oni to pitanje regulisati u okviru trgovine sa količinom betona i broja kreveta i u lavirintu prostornih planova koje radi takođe ova Vlada za taj jedinstven prostor", saopštio je Barjaktari.

Dodaje da su sve privatizacije u Ulcinju bile neuspješne, i da se na tome stalo bez ijednog signala i volje da se taj problem.

"Svi znamo da opština Ulcinj ima najmanje ingerencija nad svojom teritorijom nego bilo koja druga opština u Crnoj Gori zbog raznih zakona. I sada tu istu Vladu, koja je stvorila takav sistem, treba podržati. Objašnjenje da zbog evroatlatntskih intergracija mora da se glasa za povjerenje ovoj Vladi je smiješno. Sama činjenica da su ambasadori najznačajnijih zemalja članica EU i NATO otvoreno i javno na strani građana Ulcinja u vezi ovih životnih problema, razbija u paramparčad tu tezu. Zbog ovih, ali drugih problema koji su u korpusu socio-ekonomskih, pravnih, demografskih i drugih problema, ova Vlada nije zaslužila povjerenje Ulcinjana. Zato punu odgovornost za stanje u Ulcinju dijele Vlada i oni koji je bezuslovno podržavaju. I na kraju pitanje - šta preostaje poslanicima i strankama koje su podržale Vladu ako ona odluči da je za kupovinu Solane na berzi za 800.000 eura plaćena pravična naknada, i u Valdanosu nacrta vile i hotele? Kakav će tada imati izgovor?", zaključio je Barjaktari.

Bonus video: