Plaćamo mu stan u PG, a ide u Bar svaki dan i troši 20 eura benzina dnevno

Mustafić kaže da svaki dan putuje u Bar i da rijetko prespava u Podgorici, u stanu koji mu Skupština plaća
193 pregleda 0 komentar(a)
Suljo Mustafić
Suljo Mustafić
Ažurirano: 30.01.2016. 07:36h

Potpredsjednik parlamenta Suljo Mustafić je za gorivo u toku 2015. potrošio skoro duplo više od ostalih funkcionera parlamenta pojedinačno.

Prema odgovorima koji su iz Skupštine dostavljeni “Vijestima”, Mustafiću je u toku 2015. plaćeno gorivo u iznosu od 7.168 eura za službeni automobil “audi A6” na koji ima pravo kao potpredsjednik, što je 597 eura mjesečno, odnosno skoro 20 eura dnevno.

Drugi na listi funkcionera parlamenta po troškovima za vožnju je potpredsjednik parlamenta iz Demokratskog fronta Branko Radulović sa potrošenih 4.408 eura, a koji od avgusta bojkotuje parlament. Treći potpredsjednik Skuštine, Milutin Simović iz DPS-a, koštao je parlament 3.042 eura.

U odnosu na svoje potpredsjednike, predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić i auta u njegovoj pratnji, na koje ima pravo kao štićena ličnost, za prošlu godinu za gorivo potrošili su 1.275 eura.

Mustafić je „Vijestima“ rekao da vozi „audi“ „koji je benzinac sa velikom kubikažom i potrošnjom“ i da je često automobilom putovao u države u okruženju.

„Svakog dana putujem iz Bara za Podgoricu i nazad, često nisam uzimao avionske karte, već sam na službena putovanja išao automobilom u Skoplje, Ohrid, Tiranu, do Srbije“, rekao je Mustafić.

Upitan da li koristi smještaj koji parlament poslanicima koji žive van Podgorice, on je kazao da „prespava samo ponekad kada se rad u parlamentu oduži i traje do kasno uveče“. Mustafić duži i stan u Podgorici na račun Skupštine.

On je kazao da automobil sa takvom kubikažom i potrošnjom nije birao on već Skupština. Mustafić je dodao i da su on i potpredsjednik Skupštine iz redova DF-a ukazivali parlamentu da je neracionalno da koriste automobili sa tako velikom kubikažom i potrošnjom, ali da im je rečeno da su to namjenska vozila i da se ne mogu još uvijek mijenjati.

On je kazao da njegov automobil koriste i drugi poslanici iz kluba BS i da su sa njim na službena putovanja u regionu išli i predstavnici vlasti i opozicije.

Iz parlamenta je juče saopšteno da će Mustafić, na poziv članova Kongresa SAD, prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu 3. i 4. februara, čiji je domaćin američki predsjednik Barak Obama.

Kako je planirano, Mustafić će se tom prilikom sastati i sa predstavnicima Kongresa i zvaničnicima Stejt departmenta, gdje će razgovarati o društveno-političkoj situaciji na Balkanu i u Crnoj Gori. Iz kabineta su najavili i da će Mustafić imati i susrete u Njujorku i Čikagu sa predstavnicima udruženja iseljenika porijeklom iz Crne Gore.

Šef poslaničkog kluba DF-a najviše troši za gorivo

Najviše novca za gorivo potrošio je klub DF-a, gdje je šef Milutin Đukanović, a čije su vožnje koštale građane 2.163 eura. Slijedi klub BS koji vodi Almer Kalač, koji je potrošio 1.424 eura, dok je klub manjinskih partija građane koštao 1.418 eura. Klub nezavisnih poslanika na vožnju službenim autom potrošio je 1.162 eura, a poslanički klub SNP-a 573 eura. Vožnje šefa kluba Pozitivne Gorana Tuponje, koštale su građane 556 eura, dok je klub SDP-a potrošio, 539 eura. Iz parlamenta nisu dostavili poseban podatak za šefa klub-a DPS-a jer vjerovatno Simović koristi isti auto za obje funkcije.

Bonus video: