Pajović: Planom Pozitivne ostvareni državni interesi

"Opozicija je nakon 26 godina od uvođenja višeparlamentarizma dobila šansu i mogućnost da pripremi i kontroliše izborni proces. Potrebna je odgovornost i hrabrost i možemo imati izbore koji će biti odraz demokratske volje građana", naveo je Pajović
92 pregleda 91 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2016. 16:46h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović sastao se, danas, sa ambasadorkom Poljske Irenom Tatažinjskom.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Pozitivne, razmotrena aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, kao i evropske i NATO integracije.

"U tom smislu apostrofirani su kao važni predstojeći pregovori o priključenju, kao i samit NATO država, koji će se održati u Varšavi u julu ove godine. Na sastanku predsjednik Pozitivne pružio je dodatne informacije o Planu Pozitivne za prevazilaženje političke krize, koji je bio uslov za podršku Vladi Crne Gore", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Pajović je, kako se dodaje, kazao da su prihvaćenim Planom ostvareni državni interesi i omogućen kontinuitet evoatlanskih integracija, ali i ciljevi i zahtjevi kompletne opozicije, a to je stvaranje uslova za fer i slobodne izbore.

"Opozicija je nakon 26 godina od uvođenja višeparlamentarizma dobila šansu i mogućnost da pripremi i kontroliše izborni proces. Potrebna je odgovornost i hrabrost i možemo imati izbore koji će biti odraz demokratske volje građana", naveo je Pajović.

Ambasadorka Tatažinjska je, kako se navodi u saopštenju Pozitivne, podržala sve aktivnosti usmjerene ka održavanju fer i slobodnih izbora, čiji će rezultati biti prihvatljivi za svakoga.

Sastanku je prisustvovao i politički direktor Pozitivne Aleksandar Ražnatović.

Bonus video: