Alternativa poziva Vladu na paintball meč: Imena takmičara dostavite unaprijed

"Razumjećete našu bojazan da se u vašoj ekipi ne nađu pojedinci iz nekih manjih partija koji bi ovo takmičenje pretvorili u nesportsko..."
149 pregleda 2 komentar(a)
Paintball, Foto: Alternativa
Paintball, Foto: Alternativa
Ažurirano: 29.01.2016. 14:34h

Alternativa Crna Gora pozvala je tim crnogorske Vlade na Paintball meč.

Paintball je sportska disciplina u kojoj protivnici pucaju jedni na druge pneumatskim puškama (CO2) koje ispaljuju kuglice sa bojom.

Iz Alternative su predložili da oni i Vlada delegiraju ekipe po pet takmičara. Takmičenje bi trajalo 45 do 60 minuta. Svaki takmičar imao bi po 100 "metaka". Najmanja distanca sa koje bi bilo dozvoljeno ispucavanje bi bila 5 metara.

"Lokacija nije bitna. Ukoliko postoji spremnost, uz garancije Vlade Crne Gore za opremu, mogli bi takmičenje organizovati u nekom nacionalnom parku i time povećati broj turista u istom. Alternativa Crna Gora će imena i prezimena svojih takmičara ispostaviti 24 sata prije takmičenja, da bi bili sigurni da će odnos snaga na takmičenju biti 5 na 5, a ne recimo 6 na 4... Nije da nijesmo sigurni u svoje ljude, ali bi voljeli da sve bude fer i pošteno, i bez pritisaka prije samog meča", navodi se u pozivu te organizacije.

Iz Alternative mole Vladu da, ukoliko prihvate poziv, unaprijed dostavi imena takmičara.

"Razumjećete našu bojazan da se u vašoj ekipi ne nađu pojedinci iz nekih manjih partija koji bi ovo takmičenje pretvorili u nesportsko... Nadamo se da ćemo imati prilike da u sportskom nadmetanju približimo naše dvije organizacije. Politika ne mora biti nečasna profesija, a upravo sport može da nas vrati na kolosjek fer i poštene borbe. Fer borbe koja tako mnogo fali Crnoj Gori...", navodi se u pozivu Alternative.

Bonus video: