DF pozvao opozicione partije da organizuju masovne proteste

"Uvjereni smo da samo ovako snažan i jedinstven odgovor svih političkih subjekata koji su glasali protiv Vlade Mila Đukanovića može zaustaviti dogovorenu izbornu krađu DPS-a i Pozitivne Crne Gora kroz navodni tranzicioni proces rekonstrukcije Vlade. Naša odgovornost ali i snaga proizilaze iz većinske volje građana za fer i demokratskim izborima"
124 pregleda 344 komentar(a)
Demokratski front protest, Foto: Filip Roganović
Demokratski front protest, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.01.2016. 14:25h

Predsjednišvo Demokratskog fronta (DF) pozvalo je političke partije koje su glasale protiv aktuelne Vlade da u što kraćem roku organizuju sastanak kako bi se dogovorili o zajedničkom djelovanju i organizovanju "mirnog masovnog okupljanja građana Crne Gore".

Dopis je dostavljen Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP), Socijaldemokratskoj partiji (SDP), Demosu, Demokratskoj Crnoj Gori i Ujedinjenoj reformskoj akciji URA.

"Dramatičnost političkog trenutka iziskuje od svih nas ozbiljnost i odgovornost, i obavezuje nas da na ustavno nasilje damo zajednički, sinhronizovan i najefikasniji odgovor, a to je po nama organizovanje mirnog masovnog okupljanja građana Crne Gore sa jasnim zahtjevima. Demokratski front smatra da ideja prelazne Vlade po sistemu kopremijera i koministara jedini je garant da će naredni izbori biti lišeni dosadašnjih vidova zloupotreba manifestovanih u aferi "Snimak", bez obzira na naše poznate programske i koncepcijske razlike, i to mora ostati najmanji zajednički opozicioni imenitelj. Takođe smo ubijeđeni da su devijacije i limiti toliko izraženi u svakom segmentu crnogorskog društva, bilo da se radi o pravnim, ekonomskim, socijalnim ili integracionim procesima koji su rezultat Đukanovićeve vladavine i da samo ovakav oblik političkog djelovanja može dati adekvatan rezultat u mjeri mogućeg", navodi se u dopisu DF.

Dodaje se da DF predlaže da se na tom sastanku, osim dogovora o zajedničkom organizovanju mirnog masovnog protesta i ostalih vidova jedinstvenog djelovanja, partije obavežu da neće prihvatiti predlog premijera Mila Đukanovića, da budu dio njegove, "na političkoj korupciji opstale Vlade".

"Uvjereni smo da samo ovako snažan i jedinstven odgovor svih političkih subjekata koji su glasali protiv Vlade Mila Đukanovića može zaustaviti dogovorenu izbornu krađu DPS-a i Pozitivne Crne Gora kroz navodni tranzicioni proces rekonstrukcije Vlade. Naša odgovornost ali i snaga proizilaze iz većinske volje građana za fer i demokratskim izborima. Ne smijemo ih iznevjeriti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: