Milačić: Od glasanja za povjerenje Vladi otpočela diktatura korupcije

Milačić je pozvao sve u ime Pokreta za neutralnost da budu na visini povjerenog zadatka, te da u najskorijem mogućem roku započnu međusobne pregovore i napuste ovakav Parlament
74 pregleda 12 komentar(a)
Marko Milačić
Marko Milačić
Ažurirano: 28.01.2016. 16:11h

Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić saopštio je da su od sinoćnjeg glasanja ukinute institucije Vlade i Skupštine, a otpočela je i diktatura korupcije.

Kako je istakao, Parlament je do temelja obesmišljen, jer to više nije mjesto gdje stanuje narodna volja.

"Večerašnja podrška Vladi Mila Đukanovića, između ostalih, od strane partije koja je ušla u Parlament na bazi opozicione retorike Pozitivne Crne Gore, čin je političke korupcije bez presedana. Tim činom - zarad sitnih partijskih i ličnih privilegija, a navodno zarad državnih intresa - na do sada neviđen i nezapamćen način grubo su prevareni građani Crne Gore. Ustav je ovim, grublje nego ikada prije, pogažen. Vlada je, od ranije, tehnička i bez legitimiteta, a suštinski, odavno kriminalizovana. Izbori, znamo najkasnije iz afere Snimak, nijesu slobodni", nadalje navodi Milačić.

On je pozvao sve u ime Pokreta za neutralnost da budu na visini povjerenog zadatka, te da u najskorijem mogućem roku započnu međusobne pregovore i napuste ovakav Parlament.

"Ne samo partije, ovo je mnogo šire od njih, daleko ih nadilazeći, ovo je svedruštveni momenat koji zahtijeva angažman svih, trenutak kada moramo zajedno vanparalmentarne grupe, civilni sektor, istaknuti pojedinci, organizovati vaninstitucionalni život, građanski otpor, sistematičan i uporan, proaktivan. Večerašnja legalizacija političke prostitucije mora biti inicajalna kapisla za početak, ozbiljniji nego ikada do sada, okupljanja svega što je slobodno. To nalaže elementarna odgovornost prema većini stanovnika Crne Gore, odgovornost prema ideji slobode i slobodnom građaninu. Večeras, nakon izglasavanja povjerenja Vladi Mila Đukanovića na velikom smo ispitu, a to je ispit na kojem odgovaramo na dva najdublja pitanja koja se tiču svih nas:"Da li nas ima"? i "Da li smo dostojni slobode za koju se borimo?", saopštio je Milačić.

Bonus video: