Tivatska akcija listama koje učestvuju na izborima: Jasno kažite hoćete li sa DPS ili ne

"Za TA nisu sporni politički subjekti koji jasno budu kazali: da ili ne. Ali, sve one (pogotovo nove političke subjekte) koji budu davali dvosmislene i neodređene odgovore, koji su „otvoreni za sve opcije“ i za „saradnju sa svima“
4 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.01.2016. 13:44h

Građanska lista „Tivatska akcija“ (TA) koja će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu što će se održati sredinom aprila, pozvala je danas sve liste koje će se boriti za povjerenje Tivćana da se jasno odrede jesu li ili ne spremne na postizbornu saradnju sa DPS.

"Za TA nisu sporni politički subjekti koji jasno budu kazali: da ili ne. Ali, sve one (pogotovo nove političke subjekte) koji budu davali dvosmislene i neodređene odgovore, koji su „otvoreni za sve opcije“ i za „saradnju sa svima“ - TA će smatrati Trojanskim konjima DPS-a stvorenim da zbunjuju biračko tijelo koje želi da se vladavina DPS-a u Tivtu okonča. Takve političke subjekte smatraćemo gorim od DPS-a, i tretiraćemo ih kao svoje najveće političke protivnike", saopštila je TA.

Najavili su i da će nakon utvršivanja izbornih listi, svim učesnicima lokalnihizbora ponuditi da potpišu Sporazum „u kome će se javno obavezati da ni pod kakvim uslovima i ni po koju cijenu neće ulaziti u postizbornu koaliciju sa DPS“.

„Uvjereni smo da više nikakvih nejasnoća nema za bilo koga ko pretenduje da bude sudionik nastupajućih lokalnih izbora. TA neće doživljavati kao bilo kakvu političku konkurenciju nikoga ko se jasno i nedvosmisleno izjasni da je protiv bilo kakvih postizbornih dogovora sa DPS-om! Takve političke subjekte, i samo takve – doživljavamo kao saveznike i partnere. One druge – kao privjeske DPS-a", saopštila je TA naglašavajući da se to odnosi i na novoformiranu građansku listu „Arsenal za Tivat“ čiji prvaci nisu eksplicitno isključili mogućnost svoje postizborne saradnje sa DPS.

TA je istakla da su aktivnosti tog udruženja građana u proteklih godinu opo dovele do „raskrinkavanja organizovane kriminalne grupe koja je umislila da je Tivat njihovo vlasništvo“ i „objelodanile dokaze o brojnim teškim zluopotrebama službenog položaja u lokalnoj upravi, čime je vraćeno više od milion eura u opštinsku kasu.“

„Nama ništa ne znače načelne i uopštene parole protiv korupcije, kriminala, zloupotrebe prava. Korupcija, nepravda, zloupotreba položaja - svugdje, pa i u Tivtu, imaju konkretna imena i prezimena, konkretne organizacije koje stoje iza ovih zala. Takvima sigurno nećemo tepati, niti ćemo biti „tolerantni“ prema njihovim nedjelima. Ne živimo mi ni u Švedskoj ni u Švajcarskoj, pa da je suština političke borbe na izborima sučeljavanje razvojnih projekata i vizija. Nažalost, ovdje se još uvijek u prvom redu radi o borbi za suštinske vrijednosti – o borbi za elementarnu slobodu i jednakost, za vladavinu prava i pravde. Oni koji su nam to oduzeli – bilo stoga što su duboko korumpirani, bilo stoga što štite svoje male lične interese, bilo stoga što ih patološki strah tjera da budu uvijek na onoj strani gdje je vlast – ne mogu nam biti partneri. Očekujemo da partneri ne mogu biti ni vama, ni bilo kome drugom ko pretenduje da predstavlja neku novu i čestitu političku snagu u Tivtu", poručili su iz TA ostalim ulesnicima predstojeće izborne trke u Tivtu.

Bonus video: