DF: Krivokapić da napusti Skupštinu ne podnoseći ostavku

"Pozitivna Crna Gora je odlučila da iznevjeri sopstvene opozicione birače koji su joj dali povjerenje, i umjesto formiranja prelazne vlade odabrala političku korupciju. Zato nema dileme da da će rekonstruisana vlada biti zakrpljena vlada do najavljenih izbora na jesen", navodi se u saopštenju DF.
92 komentar(a)
Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2016. 13:34h

Iako je formalno Vlada Crne Gore dobila povjerenje, Đukanović je zapravo doživio poraz, jer je bio prinuđen da kroz javnu manifestaciju političke korupcije obezbijedi podršku, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Poslanici Pozitivne Crne Gore Darko Pajović, Azra Jasavić i Goran Tuponja podržali su sinoć Vladu Crne Gore nakon što je premijer Milo Đukanović pozvao sve partije parlamentarne opozicije da uđu u Vladu.

"Sve ovo potvrđuje ispravnost politike protesta DF-a, i da smo bili u pravu kada smo tvrdili da se jedino kroz ovaj model političke borbe može doći do prelazne vlade koja bi orgaizovala prve fer i slobodne izbore u Crnoj Gori. Pozitivna Crna Gora je juče odlučila da iznevjeri sopstvene opozicione birače koji su joj dali povjerenje, i umjesto formiranja prelazne vlade odabrala političku korupciju. Zato nema dileme da da će rekonstruisana vlada biti zakrpljena vlada do najavljenih izbora na jesen", navodi se u saopštenju DF.

Iz ovog političkog saveza su dodali da će pozvat sve političke subjekte koji su glasali protiv Đukanovićeve vlade na dogovor o zajedničkoj organizaciji protesta kao jedinog preostalog efikasnog modela poltičke borbe za formiranje prelazne vlade.

"Pozivamo Ranka Krivokapića da nepodnoseći ostavku napusti Skupštinu i da sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore zaustavi pokušaj najavljenog krpljenja vlade kroz institucijalizacije političke korupcije jer se bez njega ne može zakazati nova sjednica parlamenta. Svako drugo političko djelovanje Ranka Krivokapića bilo bi davanje prećutne saglasnosti za sve ono što se juče dogodilo u parlamentu i značilo bi svojevrstan vid saučesništva i niko ga ne bi mogao abolirati od odgovornosti za takvu odluku. Još snažnije nastavljamo odlučnu političku borbu i spremni smo da sarađujemo sa svim političkim subjektima koji su saglasni da su protesti posljednji preostali vid efikasne političke borbe", kazali su iz DF.

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić pozvao je danas DF na parlamentarni dijalog, jer je, kako je poručio, otvoren novi prostor koji podrazumijeva sve moguće dogovore oko Vlade za sprovođenje fer i slobodnih izbora.

Bonus video: