Babić: Mladi su u Crnoj Gori samo formalno ravnopravni

Babić napominje i da su Demokrate svojim programom privukle ogroman broj mlađih od 30 godina, i da svojim primjerom svjedoče da se mladim ljudima može pružiti organizacioni okvir, u kojem će im biti omogućeno da u potpunosti iskažu svoje napredne ideje
201 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Babić, Foto: Demokrate
Mirko Babić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 28.01.2016. 13:35h

Položaj mladih u Crnoj Gori ne razlikuje se puno od teške situacije u kojoj se nalaze ostale kategorije stanovništva u našoj državi, smatra Mirko Babić, član GO Mladih Demokrata.

On je izjavio kako su mladi samo formalno ravnopravni, dok su, zapravo, neravnopravni članovi našeg društva. kao i da im je uskraćena je mogućnost donošenja odluka, koje bitne utiču na njihov život i oblikuju njihovu budućnost. iako čine četvrtinu stanovništva.

"Ukupna situacija mladih u Crnoj Gori može se predstaviti na sledeći način: obrazovan si, a bez posla; imaš gomilu ideja, ali ne pružaju ti priliku da bilo koju ostvariš; imaš entuzijazam da doprineš lokalnoj zajednici u kojoj živiš i društvu uopšte, ali si stalno gurnut na sporedan kolosjek; učiš da bi u dugim godinama besposlice, koja je, između ostalog, uzrokovana neposjedovanjem podrazumijevajuće partijske knjižice, mnogo od naučenog zaboravio; ne žele od tebe da govoriš i digneš svoj glas, iako je to mladosti i svojstveno – dopuštaju ti samo da ćutiš i, kako kažu, ne talasaš. Zbog svega navedenog, mladi su izgubili vjeru u ideale", kazao je Babić.

Babić napominje i da su Demokrate svojim programom privukle ogroman broj mlađih od 30 godina, i da svojim primjerom svjedoče da se mladim ljudima može pružiti organizacioni okvir, u kojem će im biti omogućeno da u potpunosti iskažu svoje napredne ideje.

"Biti svjestan svoga nezavidnog položaja upravo je prvi korak ka njegovoj izmjeni. Demokrate pokazuju da se raznovrsne sposobnosti koje posjeduju mladi ljudi mogu bezrezervno staviti u službu ostvarivanja najboljih društvenih i najviših univerzalnih vrijednosti, i da je vrlo ostvarivo da se stvaralački nemir, kritičnost, vjera u sopstvene potencijale očuvaju i pretvore u izvor nade u promjene.Neki će možda reći da je mladost neiskusna, nepromišljena, neznavena, ali mi im poručujemo da su mladi dovoljno zreli da misle pametno, a dovoljno mladi da djelaju iz srca. Jer ako oni to ne čine, kao vjesnici i pokretači promjena, ko će onda? Demokrate su se obavezale da će mladima pružiti šansu da slobodno kreiraju svoju budućnost i rade na stvaranju boljeg života, kako u korist njih samih, tako i u svrhu boljitka čitavog društva, što svakodnevno dokazuju", dodao je Babić.

Bonus video: