Tuponja: Pozitivna je dobila sve što opozicija nije uspjela 25 godina. Je li to problem?

"Đukanović je prihvatio što je tražila Pozitivna", naveo je Tuponja
113 pregleda 125 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Savo Prelević
Goran Tuponja, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.01.2016. 13:16h

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore u Skupštini Goran Tuponja objavio je na svom Facebook nalogu da je Pozitivna dobila sve ono što opozicija nije uspjela 25 godina i da su sada ključevi izbora u rukama opozicije.

"Đukanović je prihvatio što je tražila Pozitivna. To je ono što cjelokupna opozicija nije uspjela da dobije posljednjih 25 godina. Je li to nekome problem? Čini mi se da jeste," naveo je on.

Tuponja je citirao premijerove riječi. "Đukanović: "Spreman sam da u ministarstvima unutrašnjih poslova, finansija, poljoprivrede i rada i socijalnog staranja otvorim prostor za participaciju opozicije. Ta participacija može biti i na ministarskom i na pomoćničkom nivou sa dodatnim ovlašćenjima. Takođe, spreman sam da ponudim i jedno potpredsjedničko mjesto zbog uvida u rad užeg kabineta u Vladi".

"Dakle, ljudi, ključevi kontrole izbornog procesa, birački spiskovi i finansijski tokovi su u rukama opozicije. Više nego što je opoziciji ikad moglo bit da ima do sad. Više nego što su se i sami nadali. Ako je izdaja što smo se za to izborili, onda smo izdajnici nemamo se što objašnjavat. Ko zna, možda se nekad neko i izvini zbog ružnih riječi koje su se mogle čuti ovih dana, ipak mijenjamo Crnu Goru", napisao je on.

Poslanici Pozitivne Darko Pajović, Azra Jasavić i Goran Tuponja podržali su sinoć Vladu Crne Gore nakon što je premijer Milo Đukanović pozvao sve partije parlamentarne opozicije da uđu u Vladu.

Bonus video: