Krivokapić: Otvoren novi prostor, pozivam DF da razgovaramo

„Bilo bi dobro razmisle i da se uključe i dijalog, jer je prostor otvoren za konsenzus i sve moguće dogovore oko Vlade za sprovođenje slodnodnih i fer izbora“, kazao je Krivokapić novinarima
107 pregleda 197 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2016. 12:57h

Predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić pozvao je Demokratski front (DF) na parlamentarni dijalog, jer je, kako je poručio, otvoren novi prostor koji podrazumijeva sve moguće dogovore oko Vlade za sprovođenje fer i slobodnih izbora.

Upitan da prokomentariše to što su sinoć iz DF-a kazali da će nakon sastanka Predsjedništva te partije uputiti poziv svima koji su glasali protiv povjerenja Vladi Mila Đukanovića na sastanak i organizovanje zajedničkog protesta, Krivokapić je DF ponovo pozvao na parlamentarni dijalog.

„Nova je situacija, novi je prostor otvoren, ja bih ih pozvao da razgovaramo“, poručio je on, objašnjavajući da su oni ugledni parlamentarci i najjača opoziciona partija.

On je naveo da je ovo novi politički trenutak i okolnost.

„Bilo bi dobro razmisle i da se uključe i dijalog, jer je prostor otvoren za konsenzus i sve moguće dogovore oko Vlade za sprovođenje slodnodnih i fer izbora“, kazao je Krivokapić novinarima.

Upitan da li smatra da je ulaskom opozicije u Vladu na mjesta koje je sinoć ponudio Đukanović i ispunjavanjem svih uslova predviđenih novim Zakonom o izborima stvoren ambijent za održavanje fer izbora, Krivokapić je objasnio da to nije kratak put.

„Tek smo dobili politički obrt prihvatanjem Vlade da krene u postupak formiranja suštinski nove vlade. Ulazak opozicije u Vladu je suštinski za sprovođenje izbora“, pojasnio je Krivokapić.

On je ukazao na to da se još nijesu čuli stavovi opozicije.

„Slijedi parlamentarni dijalog i sada se vidi koliko je on bio važan kao forma i sredstvo koje je dalo rezultate na infrastrukturnom dijelu u pripremi izbora, a sada i na političkom dijelu“, dodao je Krivokapić.

On je rekao da je dobro što je parlamentarni život obezbijedio da se napravi taj zaokret koji se desio u nekoliko sati.

„Postojalo je odbijanje i pomena te mogućnosti tokom sva tri dana, a sada se to desilo“, naveo je Krivokapić, dodajući da je potrebno iskoristiti tu dobru političku klimu 1. februara da se od toga napravi realni rezultat za građane Crne Gore.

„Formiranje takve Vlade za sprovođenje izbora bila je ključni korak i da Crna Gora jednom zauvijek ukloni bilo kakvu sumnju u slobodno glasanje građana i da oni biraju vlast“, poručio je Krivokapić.

Bonus video: