Lalatović: Presuda bivšem gradonačelniku kao nagrada za malverzacije

"Vjerujemo da budvanski virus neće zaobići ni Nikšić. Sve u svoje vrijeme”, zaključio je Lalatović
136 pregleda 15 komentar(a)
Arsenije Lalatović, Foto: Svetlana Mandić
Arsenije Lalatović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.01.2016. 09:25h

Pokret za promjene i Demokratski front Nikšić smatraju da presude poput nedavne, kada je bivši predsjednik Opštine Nikšić Nebojša Radojičić osuđen uslovno godinu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, pokazuju nemoć nadležnih sudskih instanci jer “podstiču političko korumpirane strukture da imaju kontinuitet u svojim nepočinstvima iz razloga što kaznene konsekvence su u suštini ‘nagrada’ za odrađene malverzacije i špekulacije”.

“Praktično u Crnoj Gori skoro da i nema garniture kada je DPS i njegovi sateliti na vlasti, a da nije kao i da neće biti predmet nadležnih, pa makar i 'ovakvih' sudskih instanci. Posledice ovako nesavjesnog odnosa prema građanima nažalost plaćaju sami građani”, stoji u saopštenju koje je potpisao Arsenije Lalatović odbornik DF-a iz redova PzP-a.

On ističe da su rezultati rada iza koga se kriju neznanje i loša namjera uništen i zadužen Nikšić, “skupa i glomazna administracija, uništene fabrike, dugovi koji se mjere desetinama miliona eura i presude, koje predstavljaju vrh ledenog brijega”.

“Ako se zna da iza svih ovih špekulacija ne može stajati jedan čovjek, već da je on u suštini kolateral raznoraznih gangova, onda je jasno da iza svega stoji čitav kriminalni politički sistem, koji se baštini na doktrinama svojstvenim onim strukturama, koje se sudski procesuiraju i za koje postoje a i biće još vjerovatno i nove presude”, istakao je Lalatović.

On smatra da Nikšiću treba nova odgovorna i poštena vlast, koja će raditi u interesu svih građana.

“Nikšiću trebaju promjene a ne desetice, četrdesetice, pedesetice oličene u procentima. Mi u Pokretu za promjene i Demokratskom frontu preporučujemo svim onim strukturama koji se druže sa ‘procentima’ da polako ali sigurno spremaju odbrane jer pravda boginje Justicije doći će i kod njih na red. Vjerujemo da budvanski virus neće zaobići ni Nikšić. Sve u svoje vrijeme”, zaključio je Lalatović.

Bonus video: