Demokrate NK: Staćemo na put svakome ko pokuša da postane novi Radojičić

"Cijena vladavine DPS-a u Nikšiću je rasturena privreda, propala Željezara, Rudnici boksita, trasfer javnog novca u privatne džepove ..."
57 pregleda 24 komentar(a)
Demokrate Nikšić, Foto: Demokrate Nikšić
Demokrate Nikšić, Foto: Demokrate Nikšić
Ažurirano: 26.01.2016. 17:43h

Presuda bivšem gradonačelniku Nikšića Nebojši Radojičiću govori o nerasvijetljenom i nekažnjenom kriminalnom saučesništvu u tom gradu, smatraju Demokrate Nikšića.

"Dodjela stambenih kredita partijskom kadru i namještanje tendera burazerskim firmama su osnove parazitskog sistema koji skupo košta grad. Vladajuća koalicija je politička osnova ekonomije dosluha. Opravdano se postavlja pitanje zašto bivši predsjednik opštine „bez potrebe i zakonske obaveze samo parafira ono što je bez njega već završeno i primjenjivo“? Zbog čega nije blokirao ono što je završeno i parafirao suprotno pravu i javnom interesu i kakav je to čovjek koji ovakva nedjela može da brani? Svakako da Radojičiću ništa od navedenog ne bi uspjelo da nije imao podršku vlasti koja raspolaže kriminalnim monopolom i koja ga nelegitimno sprovodi. Nema lokalnih kartela bez podrške državnog monopola. Nebojša Radojičić je bio politički, a sad po svemu sudeći i pravni kišobran za lokalne kartele. Koliko je sve to daleko išlo, građani Nikšića bivšeg gradonačelnika zovu 10%. Opštinske komisije su samo paravan za kartelizaciju zvaničnika DPS-a u vršenju krivičnih djela protiv službene dužnosti", navodi se u saopštenju.

Demokrate smatraju da je "očigledno da niska cijena političko-privredne kartelizacije u vidu uslovne osude podiže tražnju za kriminalom koji je isplativ u Nikšiću i Crnoj Gori u vrijeme vladavine Mila Đukanovića i njegovih saizvršilaca i pomagača".

"Cijena vladavine DPS-a u Nikšiću je rasturena privreda, propala Željezara, Rudnici boksita, trasfer javnog novca u privatne džepove što plaćaju oni građani koji istovremeno sa plaćanjem domaćeg parazitskog sistema finasiraju i odlazak svoje djece u strane države. Nikšić ne može ići naprijed bez reforme javnog sektora i uvođenja reda i principa kontrole odgovornosti u lokalnoj administarciji i bez prekida kartelske prakse kojom manjina moćnih i privilegovanih pojedinaca eksploatiše cjelokupno društveno bogatsvo", dodaje se.

Demokrate Nikšića su poručile da neće stati na ovome i da neće dozvoliti da se ovakve i slične situacije zakonski ne procesuiraju.

"Staćemo na put svakome ko i pokuša da postane novi Radojičić", zaključuju.

Bonus video: